Αργύρης Κοπάνας: «Υπεύθυνη στάση του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού σε ώρες κρίσιμες για τη χώρα»

0
4

kopanasΜε αφορμή τη συζήτηση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αναφορικά με τη «δέσμευση των αποθεματικών των δημοσίων φορέων με πράξη νομοθετικού περιεχομένου της Κυβέρνησης», ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Αργύρης Κοπάνας υποστηρίζει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας, την ώρα, που διακυβεύονται το παρόν και το μέλλον της πατρίδας στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μεταξύ της Κυβέρνησης και των δανειστών-εταίρων μας, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τήρησαν μια στάση υπεύθυνη, παρέχοντας στήριξη και συμπαράσταση στην εθνική προσπάθεια, που διεξάγεται στα διεθνή και ευρωπαϊκά fora.
Τα ταμειακά διαθέσιμα των Περιφερειών από τα οποία εξαρτάται η υλοποίηση έργων και δράσεων και κατ’ επέκταση η ομαλή, αδιάκοπη και αποτελεσματική λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης β’ βαθμού, περνούν σ’ ένα κοινό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας, αφού προηγουμένως κρίθηκε αυτό από την Κυβέρνηση ως απαραίτητο προαπαιτούμενο για την κατάληξη των συζητήσεων και την επίτευξη συμφωνίας!

Η «γενναία» θέση του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, που έκανε λόγο για «υπερκομματικό πατριωτισμό», δίνει άλλη διάσταση στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας. Διαμορφώνει μια νέα άποψη και φιλοσοφία, στον πυρήνα της οποίας δεν κυριαρχεί η «στείρα» αντιπολίτευση, η άρνηση και η αντιπαλότητα, αλλά έχει δεσπόζουσα θέση η υπευθυνότητα, η συναίνεση, η σύμπνοια, η συλλογική προσπάθεια, ο κοινός αγώνας, που δεν διαχωρίζει, δεν διακρίνει, δεν διασπά, δεν διαιρεί, αλλά ενώνει και πολλαπλασιάζει δυνάμεις για την επίτευξη του κοινού σκοπού και εν προκειμένω της πολυπόθητης ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας!
Η στάση αυτή ενδεχομένως «ξάφνιασε» αρνητικά όσους έχουν συνηθίσει στη διαφωνία, στον καιροσκοπισμό και σε μια πολιτικά «εγωιστική» και «εγωκεντρική» προσέγγιση των πραγμάτων!

Εξέπληξε, όμως, θετικά μια άλλη κατηγορία συμπολιτών μας, εκείνους, δηλαδή, που προσδοκούν την «αλλαγή» και το «καινούριο» και «διαφορετικό» πέρα από τα τετριμμένα και μέχρι σήμερα συνηθισμένα!
Και το «καινούριο» και «διαφορετικό» γεννιέται και αναδεικνύεται μέσα από κάτι σπουδαίο και δυναμικό: την ΥΠΕΡΒΑΣΗ, η οποία μπορεί να ξεπερνά καθιερωμένες συμπεριφορές και στάσεις, αναχρονιστικές τακτικές και απαρχαιωμένες αντιλήψεις, η οποία μπορεί να είναι δημιουργικά ανατρεπτική και ρηξικέλευθη, η οποία μπορεί να ανοίγει νέους δρόμους και προοπτικές και να διευρύνει τους ορίζοντές μας!
Η φράση «υπερκομματικός πατριωτισμός» του Κώστα Αγοραστού έξω από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, περνάει στην Ιστορία και εγκαθιδρύει μια νέα τάση, ένα νέο μοντέλο και πρότυπο υπεύθυνης πολιτικής συμπεριφοράς».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας
Αργύρης Κοπάνας

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.