Τουρισμός για όλους: Πότε ανοίγει για αιτήσεις voucher χειμερινών διακοπών

0
457

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της πλατφόρμας Τουρισμός για Όλους έπειτα από πολύ καθυστέρηση φέτος. Οι ωφελούμενοι έπειτα από αίτηση λαμβάνουν voucher για να κάνουν χειμερινές διακοπές.

Είναι ο δεύτερος κύκλο του προγράμματος, στον οποίο θα γίνει και η μεταφορά αδιάθετων ποσών του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2022-2023», αυξάνοντας τον συνολικό προϋπολογισμό όπως ανακοινώθηκε.

Μέχρι τώρα το πρόγραμμα για διακοπές με το voucher των 150 και 200 ευρώ, ακολουθούσε αυτό του «Κοινωνικού Τουρισμού». Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις άνοιγε μέσα στο καλοκαίρι, αλλά φέτος μεσολάβησαν οι εκλογές και οι φυσικές καταστροφές με το πρόγραμμα να πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή.

Πηγές του υπουργείου αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια μικρή αύξηση στο ποσό, όπως και στη διεύρυνση των κριτηρίων. Το σενάριο που εξετάζεται είναι η αύξηση της αξίας του voucher από τα 150 ευρώ στα 200 ευρώ, με το ποσό να φτάνει πιθανώς έως και τα 400 ευρώ για τα ΑμεΑ.

Όσον αφορά στα κριτήρια των δικαιούχων, ενδέχεται να αλλάξουν τα εισοδηματικά κριτήρια και να προστεθούν κριτήρια κοινωνικού χαρακτήρα ώστε να δοθεί προτεραιότητα στις μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, μεταξύ άλλων.
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για Τουρισμός για Όλους

Σύμφωνα με το περσινό ΦΕΚ, οι δικαιούχοι είναι όσοι πληρούν τα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια:

Σε ό,τι αφορά στο ΑΤΟΜΙΚΟ (+ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ) ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ ως ανώτατο εισόδημα ορίζονται τα 16.000 ευρώ.

Με 1 τέκνο, εισόδημα 17.500 ευρώ
Με 2 τέκνα, εισόδημα 19.000 ευρώ
Με 3 τέκνα, εισόδημα 21.000 ευρώ
Για τους πολύτεκνους ορίζεται ανώτατο εισόδημα τα 26.000 ευρώΣε ό,τι αφορά ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (Έγγαμοι + σύμφωνα συμβίωσης):Χωρίς τέκνα ανώτατο εισόδημα είναι τα 28.000 ευρώ

Με 1 τέκνο τα 29.500 ευρώ είναι το ανώτατο εισόδημα
Με 2 τέκνα τα 31.000 ευρώ είναι το ανώτατο εισόδημα
Με 3 τέκνα τα 33.000 ευρώ είναι το ανώτατο εισόδημα
Πολύτεκνοι 38.000 ευρώ είναι το ανώτατο εισόδημα
Ποιοι αποκλείονταιΑξίζει να σημειωθεί πως «εκτός» προγράμματος μένουν όσοι:

ήταν επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2022-2023 και 2023-2024 των Ο.Α.Ε.Δ. και Δ.ΥΠ.Α., αντιστοίχως, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι,
ήταν επιλεγέντες ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος «Evia-Samos Pass» ή συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.
Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.