Το 4ο ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail νικητής απέναντι στο στοίχημα της διεξαγωγής

0
1

Με έκδηλη την ικανοποίηση των αθλητών, της διοργάνωσης, των εθελοντών και όλων των συντελεστών,

το 4ο ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail κέρδισε το στοίχημα της διεξαγωγής και έγινε για μια ακόμη χρονιά, υπερνικώντας τα εμπόδια που προκάλεσαν οι πλημμύρες του Σεπτεμβρίου σε όλη την περιοχή, όπως κατ’ επέκταση δυστυχώς σε όλη τη Θεσσαλία.

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου θέλοντας να τιμήσουν τους δρομείς ορεινών διαδρομών από όλη την Ελλάδα και από τη Μαγνησία που εμπιστεύονται τη διοργάνωση και είχαν γραφτεί από την πρώτη στιγμή, έκανε το παν ώστε να δοθεί συνέχεια στον αγώνα και να μην αναβληθεί. Αφού επί ένα μήνα ερευνήθηκαν όλα τα μονοπάτια, επιλέχθηκαν τα πιο κατάλληλα και τα λιγότερο επιβαρυμένα, με συνέπεια ο αγώνας να διεξαχθεί με απόλυτη ασφάλεια, έχοντας το σύνθημα, “τρέχουμε εκεί που η φύση μας επιτρέπει”. Η διαδρομή των 6 χιλιομέτρων διατηρήθηκε σχεδόν όπως ήταν και τα προηγούμενα χρόνια καθώς δεν είχε ζημιές. Ο αγώνας των 16.5 χιλιομέτρων αντικαταστάθηκε από νέα διαδρομή 17,7χλμ που έγινε σε 2 στροφές των 8.850μ.

Έτσι ο αγώνας έγινε κανονικά για 4η συνεχόμενη χρονιά, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι και τις προηγούμενες φορές χρειάστηκε να ξεπεράσει αρκετά εμπόδια : το 2020 και 2021 τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία τα οποία η διοργάνωση τήρησε με απόλυτη ασφάλεια, και το 2021 και την καταρρακτώδη καταιγίδα που ξέσπασε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μόνο τον Νοέμβριο του 2022 το 3ο ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail δεν είχε να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις.

Στον αγωνιστικό τομέα, 60 trail runners έτρεξαν τη νέα διαδρομή των 17,7χλμ, ενώ 110 αγωνίστηκαν στα 6 χιλιόμετρα. Ο Παιδικός Αγώνας ήταν μη ανταγωνιστικός και προσέλκυσε περισσότερα παιδιά από κάθε άλλη φορά.

Νικητές αναδείχθηκαν οι  :

17,7 χιλιόμετρα – άνδρες
1 Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης ΣΔΥ Βόλου 1:42:41
2 Φιλάρετος Κυριακάκης 1:47:38

3 Κωνσταντίνος Βερόγκος Santa Running Team 1:51:48

17,7 χιλιόμετρα – γυναίκες
1 Ελένη Λαμπρονίκου ΣΜΝ Λάρισας 2:15:43
2 Αναστασία Χατζή Mountain Training Solutions / ΣΔ Φαλάνης 2:17:39

3 Σοφία Αρχοντή 2:43:13

6 χιλιόμετρα – άνδρες
1 Χρήστος Αγροδήμος 23 CREW 30:56
2 Νίκος Βαούτης Mountain Training Solutions /ΣΔΥ Βόλου 31:44

3 Απόστολος Μαγαλιός 33:54

6 χιλιόμετρα – γυναίκες
1 Έλενα Βαρελοπούλου ΟΕΑΝΑΒ 37:25
2 Μαρία Παπαδημητρίου Λάρισα 45:33

3 Αθανασία Κωστοπούλου Ηρακλής 45:34

Βραβεύθηκαν επίσης οι 3 πρώτοι νικητές και οι 3 πρώτες νικήτριες κάθε ηλικιακής κατηγορίας και των 2 αγώνων, όπως και ο μεγαλύτερος σε ηλικία συμμετέχοντας, ο διαχρονικός μαραθωνοδρόμος Στέργιος Χύτας, από τα πρώτα στελέχη του ΣΔΥΒ. Ο πιο νεαρός δρομέας που βραβεύθηκε είναι ο 14χρονος Βασίλης Κουσκουρίδας, 2ος κάτω των 29 ετών στα 6χλμ, ενώ στην ίδια ηλικία ήταν ο Γιάννης Βαούτης. Επίσης την απόσταση έτρεξαν και παιδιά, από τον Βόλο και από την Αγιά.Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου και έγινε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ).

Κάτι παραπάνω από πολύτιμη και καίρια ήταν για ακόμη μία φορά η κάλυψη στη διεξαγωγή του αγώνα από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν.Μαγνησίας. Η ΛΕΔ και ο Βασίλης Ηλιόπουλος προσέφεραν τα μέγιστα στην κάλυψη και βοήθησαν για να ολοκληρωθεί το 4ο ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail Run με τον καλύτερο τρόπο.

Η Γενική Κλινική & Πολυιατρεία ΆΝΑΣΣΑ συνέδραμε με ασθενοφόρο και γιατρούς για την ασφάλεια όλων.

Ο Όμιλος Ηρακλής ήταν ο μεγάλος χορηγός του αγώνα και η διοργάνωση τον ευχαριστεί θερμά για τη συνεργασία σε όλο το διάστημα που ετοιμάστηκε ο αγώνας και για τη βοήθεια στις διαδρομές. Μάλιστα ο ΣΔΥΒ επιφύλασσε μια μικρή έκπληξη, στην Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας κα Αποστολία Μαλαμούλη με την οποία ο σύλλογος συνεργάζεται κάθε χρόνο, η οποία είχε τα γενέθλιά της την ημέρα του αγώνα.

Χορηγοί : ΔΙΟΣ (νερά), Pharment (ενεργειακά τζελ), Vican Healthcare (τζελ αποκατάστασης), Food Service Καρακατσάνης (σάντουιτς), Εν Καρπώ (μπάρες).

Χορηγός επικοινωνίας: RunningNews.gr

Το 9ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Βόλου παραχώρησε τις εγκαταστάσεις του, όπως και ρεύμα, για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Την προηγούμενη του αγώνα εκδόθηκε η “Τεχνική ενημέρωση και όλες οι πληροφορίες για το 4ο ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail Run 2023”, που βοήθησε κάθε δρομέα στον αγώνα του.

Ειδικό συλλεκτικό μετάλλιο φτιαγμένο μόνο για τον φετινό αγώνα, παρέλαβε κάθε δρομέας στον τερματισμό του, καθώς και αναμνηστικό t-shirt κατά την παραλαβή του πακέτου.

Τα αποτελέσματα μεταδόθηκαν LIVE, με χρονομέτρηση από την Best Race στην εκκίνηση, τον τερματισμό, και στην αναστροφή.

Ο καθαρισμός της Γορίτσας έγινε ταυτόχρονα με το πέρασμα του τελευταίου δρομέα, και τη Δευτέρα καθαρίστηκε ξανά οτιδήποτε είχε απομείνει στις διαδρομές. Μαζί συλλέχθηκαν και τα απορρίμματα που δεν σχετίζονται με τον αγώνα. Η σηματοδότηση είχε γίνει με οικολογικό τρόπο, όπως σε κάθε διοργάνωσή του ΣΔΥ Βόλου. Ο σύλλογος ευχαριστεί πολύ το κατάστημα Μαντζίρης | Μόνωση – Δόμηση – Χρώμα, site: mantziris.gr, Μαγνήτων 115 με Ιωλκού των δρομέων του ΣΔΥΒ Χαράλαμπου Μαντζίρη, Ελισσάβετ Μουλά, για τη διάθεση για ακόμη μία φορά, όλων των υλικών που χρειάστηκαν για τη σηματοδότηση.

Ένας από τους κορυφαίους trail runners της χώρας, ο Φιλάρετος Μπούκης, ήταν ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα, με βοηθό τον Χρήστο Τσέλιο.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται με το παραπάνω σε κάθε εθελοντή που βοήθησε στις ετοιμασίες επί ένα μήνα, καθώς και στις διαδρομές. Αυτοί είναι οι Αλεξάνδρα Ισσάρη, Γιάννης Κλόκας, Έλενα Κουμπή, Δημήτρης Κοτσίλιος, Απόστολος Κουτσουμπές, Ζήνωνας Λουλούδης, Χαράλαμπος Μαντζίρης, Γιώργος Μερεντίτης, Γιώργος Μπατζιώρας, Εύη Μυλωνά, Ευμορφία Ντόβα, Κώστας Παλάντζας, Γιάννης Παπαδόπουλος, Ευαγγελία Παπαχρήστου, Θανάσης Σταμάτης, Ιάκωβος Τζανίδης (συνοδός του τελευταίου δρομέα), Απόστολος Τουρτούρης, Μαίρη Χαϊντίνη, προσωπικό του Ομίλου Ηρακλής, μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας. Από τη διοργάνωση ζητείται συγνώμη αν εκ παραδρομής κάποιος δεν αναφέρεται. Η διοργάνωση ευχαριστεί επίσης τον πρόεδρο του ΕΟΣ Αλμυρού κ. Χρήστο Ζαβό.

Την επόμενη βδομάδα ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου θα προσφέρει σε κάθε εθελοντή ένα πρωτότυπο δώρο – έκπληξη.

Ο Στάθης Καραδημητρίου και ο Χαράλαμπος Μπάρδας ανέλαβαν την επαγγελματικού επιπέδου φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση. Ανάλογο υλικό προσέφεραν αρκετά ακόμη μέλη όπως οι Απόστολος Τουρτούρης, Χαράλαμπος Μαντζίρης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Κώστας Παλάντζας, Έλενα Κουμπή, με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να ξεπερνούν τον αριθμό 3.500. Τα άλμπουμ φωτογραφιών συνεχίζουν να ανεβαίνουν στη σελίδα του ΣΔΥ Βόλου εδώ.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.