Της είπε ότι δικαιούται Power Pass και της πήρε 9.500 ευρώ!

0
0

Πολύ ακριβά πλήρωσε μία γυναίκα από την Πάτρα την εμπιστοσύνη που έδειξε στον άγνωστο συνομιλητή της ο οποίος την ενημέρωσε τηλεφωνικά πως δικαιούται Power Pass.

Η απάτη έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τρίτης (12/9) όταν η γυναίκα δέχθηκε κλήση στο κινητό της από τον άγνωστο ο οποίος της συστήθηκε ως υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ και της ανέφερε ότι είναι δικαιούχος Power Pass το οποίο θα λάμβανε σε τρεις δόσεις των 265 ευρώ η καθεμία, διαδικασία την οποία είχε ξεκινήσει υποτίθεται ο λογιστής.

Για να πιστωθεί το υποτιθέμενο ποσό, ο άνδρας έστειλε στην γυναίκα έναν υπερσύνδεσμο ο οποίος τη μετέφερε σε ένα περιβάλλον που προσομοίαζε με αυτό της Εθνικής Τράπεζας, όπου η παθούσα καταχώρησε στα στοιχεία της κάρτας της, γνωστοποιώντας παράλληλα στον δράστη τους κωδικούς OTP που λάμβανε στο κινητό της.

Τελικά αντί λάβει χρήματα έγινε το αντίθετο καθώς ο επιτήδειος απέκτησε πρόσβαση στον λογαριασμό της και της άρπαξε 9.537 ευρώ.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του δράστη είναι σε εξέλιξη.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.