Θορυβημένοι οι κάτοικοι για σενάρια μετεγκατάστασης της 1ης ΤΑΞΑΣ

0
883

«Ούτε ως κακόγουστο αστείο, μην το σκεφτούν», αναφέρουν – ΕΔΕ για τον πλημμυρισμό του Στρατοπέδου

«Ούτε ως κακόγουστο αστείο, να μην το σκεφτούν ότι μπορεί να μετεγκατασταθεί μελλοντικά η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού από το Στεφανοβίκειο σε άλλη τοποθεσία», σχολιάζουν οι κάτοικοι της περιοχής, που εμφανίζονται θορυβημένοι, από δημοσιεύματα στον αθηναϊκό τύπο αλλά και σε sites που ασχολούνται με θέματα αμιγώς στρατιωτικά, τα οποία είδαν τη δημοσιότητα, ακριβώς μετά τον πλημμυρισμό της μονάδας.

Οι κάτοικοι του Στεφανοβικείου και όχι μόνο, καθώς η 1η ΤΑΞΑΣ αποτελεί πηγή στήριξης της τοπικής οικονομίας ευρύτερα για τον δήμο Ρήγα Φεραίου, ανησυχούν ότι ενδεχομένως να δρομολογηθεί κάτι τέτοιο και δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους.

Για τον πλημμυρισμό των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Στεφανοβίκειο διενεργείται ΕΔΕ και οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι θέμα ωρών να παραδοθούν στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο το πόρισμα του ΓΕΣ.

Αυτή τη στιγμή το σύνολο των ελικοπτέρων της 1ης ΤΑΞΑΣ (Απάτσι, Χιούι και Καϊόβα) μετά τον πλημμυρισμό της μονάδας έχει μεταφερθεί σε ασφαλείς τοποθεσίες εντός των αεροπορικών βάσεων Λάρισας και Νέας Αγχιάλου (110 και 111 Πτέρυγες Μάχης) και το 307 ΠΕΒ (Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης) στο γειτονικό Βελεστίνο.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα «η μελλοντική μόνιμη μετεγκατάσταση της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (ΤΑΞΑΣ) από το Στεφανοβίκειο σε άλλη τοποθεσία αποτελεί πλέον ένα ανοιχτό σενάριο στο τραπέζι, καθώς παρά τις ημέρες που έχουν περάσει μετά τον «Daniel», η στάθμη της παρακείμενης λίμνης Κάρλας εξακολουθεί να ανεβαίνει, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σε ορισμένα τμήματα του στρατοπέδου το νερό να φτάνει ακόμη και τα τρία μέτρα.

Το θέμα- σύμφωνα με τα δημοσιεύματα- είναι πολύ σοβαρό, απασχολεί την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, καθώς η 1η ΤΑΞΑΣ αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Αεροπορίας Στρατού και η βάση του Στεφανοβικείου υπήρξε σημείο εντατικής συνεργασίας με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ αλλά και του Ισραήλ».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.