Στεφανοβίκειο: Έρευνα διατάχθηκε για τη διαρροή φωτογραφιών από το αεροδρόμιο της 1ης ΤΑΞΑΣ

0
1

Διατάχθηκε έρευνα για τη διαρροή των φωτογραφιών από το αεροδρόμιο της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο

Αυτό αναφέρει η Ένωση Δικαστικών Λειτουργιών Στρατιωτικής Δικαιοσύνης σε σημερινή της ανακοίνωση (16/9/2023), στην οποία σημειώνει ότι νωρίτερα διατάχθηκε έρευνα για ενδεχόμενες ευθύνες όσων με τις πράξεις τους ή τις παραλείψεις δεν προστάτευσαν τα μέσα, τα υλικά και το προσωπικό στο ίδιο αεροδρόμιο της 1ης ΤΑΞΑΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση (σσ. η έντονη γραφή, δική μας):

“Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, που κάνουν λόγο για επιλεκτική ευαισθησία της στρατιωτικής δικαιοσύνης, η οποία ενώ παρήγγειλε άμεσα έρευνα για τη διαρροή των φωτογραφιών από το πλημμυρισμένο αεροδρόμιο του Στεφανοβίκειου Μαγνησίας, εντούτοις δεν δρομολόγησε αντίστοιχη έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες όσων με τις πράξεις τους ή τις παραλείψεις δεν προστάτευσαν τα μέσα, τα υλικά και το προσωπικό στο ίδιο αεροδρόμιο της 1ης ΤΑΞΑΣ, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Στρατιωτικής Δικαιοσύνης σημειώνει ότι μια, πρόχειρη έστω, διερεύνηση του θέματος θα αποκάλυπτε αβίαστα ότι η εισαγγελική παραγγελία των αρμόδιων οργάνων της στρατιωτικής δικαιοσύνης δρομολογήθηκε εξαρχής, άμεσα και έγκαιρα προς την κατεύθυνση της διερεύνησης αμφότερων των ως άνω θεμάτων-και μάλιστα με χρονική σειρά αντίστροφη από αυτή, που αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα.

Γενικότερα, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Στρατιωτικής Δικαιοσύνης σημειώνει ότι οι στρατιωτικοί δικαστές, αναμένοντας την υλοποίηση –επιτέλους- της επιταγής της με συντριπτική κοινοβουλευτική πλειοψηφία αναθεωρηθείσας συνταγματικής διάταξης του άρθρου 96 παρ. 5 Σ, που επιβάλλει την πλήρη εξομοίωση των στρατιωτικών δικαστών με τους συναδέλφους τους της κοινής δικαιοσύνης, και εξοπλισμένοι με τα εχέγγυα προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας, που τους παρέχει το ίδιο το Σύνταγμα και το συναφές με την ιδιότητά τους θεσμικό καθεστώς, επιχειρούν διαχρονικά να ανταποκριθούν στη δύσκολη αποστολή της απονομής δικαιοσύνης στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων με θεσμική ανεξαρτησία, δικαιική αποτελεσματικότητα, προσήλωση στην προάσπιση της ελευθερίας και των ατομικών δικαιωμάτων των ένστολων πολιτών και σταθερό προσανατολισμό την πάγια θέση ότι εργάζονται και μοχθούν «για ανεξάρτητη δικαιοσύνη για το στρατό και όχι για δικαιοσύνη μέσα στο στρατό», όπως προσφυώς έχει λεχθεί.”

https://www.amyna.news/ellada/limni-karla-aerodromio-stefanovikeio-1-taxas/

Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει το παραμύθι-δικαιολογία, “οι απέναντι έχουν δορυφόρους και τα βλέπουν όλα”, κάθε φορά που διαρρέει φωτογραφία πχ από το εσωτερικό των Στρατοπέδων, κινήσεις στρατιωτικών οχημάτων κ.α.

Μια πληροφορία θέλει επιβεβαίωση. Αυτό γίνεται όταν έχεις αξιόπιστη πηγή (η γνωστή πληροφορία Α1) ή αποδείξεις/τεκμήρια (πχ φωτογραφία). Σημειώνεται ότι, για να επιβεβαιώσεις μια πληροφορία αναζητάς νέες πληροφορίες και άρα ξοδεύεις χρόνο και πόρους. Εάν, το αντίπαλο σε εσένα σύστημα δουλέψει καλά, μπορεί η αρχική πληροφορία που είχες να μην επιβεβαιωθεί ποτέ.

Αναφορικά με τους δορυφόρους, ποιος δορυφόρος βλέπει μέσα σε υπόστεγο; Οπότε, πολύ σωστά έπραξε ο Στρατιωτικός Εισαγγελέας και διέταξε έρευνα για τη διαρροή φωτογραφιών από το αεροδρόμιο της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.