«Σπαρτιάτες»: Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση ασυλίας των 11 βουλευτών

0
0

Αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, την άρση ασυλίας των 11 βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες». Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία, στην οποία ψήφισαν 286 βουλευτές.

Υπέρ της άρσης ασυλίας των ψήφισαν 285 βουλευτές και κατά ένας.

Η άρση αφορά τους βουλευτές κ.κ. Αθανάσιο Χαλκιά, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά, Γεώργιο Μανούσο, Αλέξανδρο Ζερβέα, Ιωάννη Δημητροκάλλη, Διονύσιο Βαλτογιάννη, Γεώργιο Ασπιώτη, Μιχαήλ Γαυγιωτάκη, Ιωάννη Κόντη, Πέτρο Δημητριάδη και Κωνσταντίνο Φλώρου.

Κατά την συζήτηση και λήψη της απόφασης – σύμφωνα με τα άρθρα 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής – μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, ενώ τοποθετήθηκαν και οι βουλευτές, των οποίων ζητείτο η άρση της ασυλίας τους.

Το αίτημα της άρσης της ασυλίας των έντεκα είχε ζητήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας που διεξάγει για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων κατά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει μετά την καταγγελία του πρόεδρου των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα, περί ύπαρξης εξωκοινοβουλευτικών κέντρων, τα οποία λειτουργούν με όρους Greek mafia και καθοδηγούν τους βουλευτές του με απώτερο στόχο να αποσπάσουν τα ηνία του κόμματος και να τα δώσουν στον Ηλία Κασιδιάρη.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.