Πρόσληψη 18 εποχικών σε Δήμο Ρήγα Φεραίου και ΔΕΥΑΡΦ

0
4

Συνολικά 15 άτομα με σύμβαση εργασίας τριών μηνών, για τις ανάγκες διαχείρισης των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές πλημμύρες, στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2023, θα προσλάβει στην Υπηρεσία Καθαριότητας – Αποκομιδής και στη Διοικητική Υπηρεσία ο Δήμος Ρήγα Φεραίου. Σχετική ομόφωνη απόφαση έλαβε στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας θα προσληφθούν εννιά άτομα ΥΕ προσωπικού καθαριότητας εξωτερικών χώρων / ΥΕ προσωπικού καθαριότητας εξωτερικών χώρων, πέντε ΠΕ προσωπικού καθαριότητας εξωτερικών χώρων / ΥΕ Συνοδών απορριμματοφόρων και ένα ΠΕ Γεωτεχνικών-ΠΕ Γεωπόνων.

Οι ανάγκες για τις προαναφερόμενες προσλήψεις προέκυψαν λόγω της πρόσφατης θεομηνίας και της κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν τόσο από την καταστροφική πυρκαγιά στις 26-27 Ιουλίου, όσο και της πρόσφατης καταστροφικής πλημμύρας στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου.

Να αναφερθεί ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου υποβλήθηκε βεβαίωση της Οικονομικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία στον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2023, έχουν προβλεφθεί οι αναγκαίες πιστώσεις στους αντίστοιχους ανά υπηρεσία Κωδικούς για την κάλυψη της μισθοδοσίας και των εργοδοτικών εισφορών.

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Παπαδάμ, σε ηλεκτρονικό του μήνυμα ανέφερε τα εξής: «Η σύμβαση να είναι 3 μηνών και όχι τουλάχιστον 3 μηνών όπως γράφει η εισήγηση. Επίσης ζητώ ενημέρωση για το πού θα απασχοληθεί ο κάθε εργαζόμενος και για το χρονικό διάστημα που θα είναι η τρίμηνη σύμβαση, δηλαδή πότε αρχίσει και πότε τελειώνει», δηλώνοντας ότι υπερψηφίζει το θέμα σύμφωνα με τις ανωτέρω παρατηρήσεις του, ενώ το ίδιο έπραξαν και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Χρ. Παπαρούνας και Χρ. Μωραΐτης.

Τρεις προσλήψεις διμηνιτών
στη ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου
Στο μεταξύ, την πρόσληψη τριών εργατών ΥΕ με δίμηνες συμβάσεις εργασίας για την αντιμετώπιση πρόσκαιρων και επειγουσών αναγκών αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου.
Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Επιχείρησης Ιωάννης Κορώνας, «λόγω των πλημμυρικών φαινομένων που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, παρατηρήθηκαν πολλά προβλήματα στα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης. Πολλές παροχές έχουν καταστραφεί και πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν προκειμένου να υπάρχει πόσιμο νερό σε όλους τους δημότες. Οι ζημιές είναι πάρα πολλές και το προσωπικό της Επιχείρησης δεν επαρκεί ώστε να ανταπεξέλθει στα επιπλέον προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και για αυτόν τον λόγο προτείνω την πρόσληψη τριών εργατών».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.