Πώς ένα πληκτρολόγιο μπορεί να σε μεταμορφώσει από ανύπαρκτο σε γκουρού της πολιτικής…

0
3

Περάσαμε μία εκλογική κατάσταση σε εθνικό επίπεδο και διανύουμε τη δεύτερη.

Παράλληλα με τις εθνικές εκλογές κινούνται και οι  δημοτικές.

Διαβάσαμε χιλιάδες απόψεις για εθνικά θέματα με απίστευτη επιχειρηματολογία…

Ο Δημητράκης από την Σάμο ήξερε ότι τα πετρέλαια της Ελλάδας ξεπουλήθηκαν σε μία Αμερικάνικη εταιρεία μέσα στην οποία έχει μετοχές ο Μητσοτάκης.

Η Ελπίδα από ένα χωριό της Νάουσας ενημέρωνε τους διαδικτυακούς της φίλους ότι έχει πληροφορίες για μετά τις εκλογές για μία μυστική συνεδρίαση της κυβέρνησης με σκοπό την επιβολή φορολογίας για να αφανίσει τους μικρομεσαίους.

Και άλλες αμέτρητες τέτοιες πληροφορίες που όλες τους επικαλούνταν πηγές μέσα από ένα υπουργείο ή ότι “μου το είπε ένας φίλος μου αστυνομικός” ή “έμαθα από την Αθήνα”  …

Κάπως έτσι λοιπόν είναι και τα πράγματα σε τοπικό επίπεδο!!!

Άνθρωποι και ανθρωπάκια που νομίζαμε ότι δεν ξέρουν γραφή και ανάγνωση, με δείκτη νοημοσύνης που ισούται με το άθροισμα 4άρων ερυθρόλαιμων φαλαρόποδων (δείτε εδώ τι είναι ο ερυθρόλαιμος φαλαρόποδας), που δεν είχαμε ακούσει ποτέ τη φωνή τους, ξαφνικά παίρνουν στα χέρια τους ένα πληκτρολόγιο και γνωρίζουν ότι για όλα φταίει ο δήμος, ο δήμαρχος, αλλά όχι το δημοτικό συμβούλιο!!!

Γνωρίζουν επίσης τις διαδικασίες που προβλέπονται σε κάθε περίπτωση λέγοντας το απόλυτο: “αν δεν έχουν υπαλλήλους να προσλάβουν 10 δίμηνα” και αμέσως μετά το συμπληρώνουν με το :  “αν δεν μπορούν οι υπάλληλοι ας κάνουν μία απευθείας ανάθεση να τελειώνουμε“!!!

Ε μα τόσο απλά !!! Να προσλάβουν κόσμο!! Κι αν όχι να κάνουν απευθείας αναθέσεις!!!

Κάποιος μάλλον τους ενημέρωσε για αυτές τις διαδικασίες, ξεχνώντας όμως να τους πει ότι όλα αυτά διέπονται από νόμους και κανόνες! Δεν είναι ανεξέλεγκτα! Όλα έχουν όρια και ελέγχους!

Και αμέσως μετά από αυτό βάζουν και την τελική υπογραφή με το : ” ό τάδε δήμαρχος παλιά πως το έκανε;

Ε ναι λοιπόν… Η βλακεία δεν έχει τελειωμό! Είναι άπειρη, απεριόριστη και απέραντη!!!

Όσο και να θέλεις να συνομιλήσεις σοβαρά με κάποιον τέτοιο τύπο ανθρώπου, όσα λογικά επιχειρήματα και να του φέρεις, πάντα θα υπάρχει μία απάντηση που θα σε αποστομώνει!!!

Το θεϊκό ήταν σε μία συζήτηση που υπήρξαμε μάρτυρες για την αγορά ενός μηχανήματος, αφού συζητήθηκε διεξοδικά το γιατί δεν γίνεται να αγοραστεί ένα τέτοιο μηχάνημα από τον δήμο, ο υποστηρικτής της αντίθετης άποψης έκλεισε την κουβέντα με το :”αν ήμουν εγώ δήμαρχος θα πήγαινα στη Γερμανία με τον τάδε εργολάβο και θα το φέρναμε μαζί” ….

Και κάπως έτσι καταλαβαίνεις ότι όσο και να προσπαθείς να επιμείνεις σε τέτοιες συζητήσεις, απλά είναι χαμένος χρόνος!

Αλλά αυτοί οι άνθρωποι είναι ανάμεσά μας και ψηφίζουν! Μιλάνε ! Και μάλιστα στην εποχή του facebook έχουν αποκτήσει και φανατικούς (όμοιους) οπαδούς!

Για όλα φταίει ο δήμαρχος λοιπόν! Όχι οι νόμοι, όχι τα όρια, όχι οι υπηρεσίες και η γραφειοκρατεία.

Προσοχή λοιπόν… Στην εποχή της απεριόριστης ελευθερίας του λόγου είτε επώνυμα, είτε ανώνυμα, πρέπει να φυλάξετε Θερμοπύλες!

Ό,τι ακούτε πρέπει να ρωτάτε! Να μαθαίνετε! Να το ψάχνετε!

Το να σας πει ο κυρ Μένιος από τα Κανάλια ότι η γη είναι επίπεδη γιατί περπατάτε ευθεία στο δρόμο, είναι ένα λογικό επιχείρημα γι αυτόν… Το ότι ολόκληρος επιστημονικός κόσμος δουλεύει με βάση τη στρογγυλάδα της γης, είναι μάταιο να προσπαθήσεις να πείσεις τον κυρ Μένιο…

Εσείς άραγε αυτά που διαβάζετε από τα όψιμα πολιτικά παπαγαλάκια…τα πιστεύετε;;;

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Προηγούμενο άρθροΛΑΣΥ Θεσσαλίας: 17 Ιούνη – Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της Ξηρασίας
Επόμενο άρθροΣυνήγορος υπεράσπισης του 63 χρόνου Σταύρου ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ
Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για τον εαυτό του... Ας γνωριστούμε με τον Καυστικό λοιπόν. Με λένε Γιάννη και ανήκω στην γενιά των σαραντάρηδων. Έχω δυο μεγάλες αγάπες στην ζωή μου, την πένα μου και τις εξερευνήσεις. Ωστόσο, η επιστήμη του ελέγχου του νου ήταν πάντα το στοίχημα με τον εαυτό μου. Από τότε που με θυμάμαι, ήθελα απλά να κρίνω τα κοινά με τον δικό μου τρόπο - και τα κατάφερα. Διάβασα πολύ, θυσίασα πράγματα, προσπάθησα να γίνω όσο καλύτερος μπορούσα, και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πνεύμα ανήσυχο και δραστήριο, δεν σταματώ να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου, να παρακολουθώ ανελλιπώς τα δρώμενα σε όλα τα χωριά του δήμου μας και να τα σχολιάζω με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο. Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες του karlanews για την αποδοχή τους. Ευχαριστώ επίσης προκαταβολικά όλους εσάς που θυσιάζετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε τις απόψεις μου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.