Περιφέρεια Θεσσαλίας: Οι ευθύνες και οι «αδιάφοροι» βουλευτές της πρώτης Κυριακής

0
0

Τα κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ επιχειρούν μια πιο ψύχραιμη αποτίμηση της δεύτερης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών,

χωρίς να παραγνωρίζουν τα κέρδη της κάλπης, αλλά και χωρίς να αποφεύγουν να δουν τα κακώς κείμενα για μια σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων.

Στα –πολύ- αρνητικά αποτελέσματα ανήκει προφανώς και η περίπτωση του Κώστα Αγοραστού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Κεντρικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ομολογούσαν ότι, πέρα από τις πλημμύρες, την αντισυσπείρωση που προκλήθηκε από την απουσία ψηφοφόρων της ΝΔ από την κάλπη του δεύτερου γύρου, σημαντικό ρόλο για το αρνητικό αποτέλεσμα «επαιξε» η …πρώτη Κυριακή. Όταν ο Κώστας Αγοραστός δεν εκλέχτηκε «με τη μια» για περίπου 1,5%. Σε τοπικό επίπεδο παρατηρήθηκαν φυγόκεντρες τάσεις στελεχών της ΝΔ, ακόμα και βουλευτών, ιδίως σε Δήμους, όπου υπήρχε «προσωπικό ενδιαφέρον». Φυγόκεντρες τάσεις που φήμες θέλουν να μεταφράστηκαν έως και σε «deal» ψήφων και σταυρών, μεταξύ υποψηφίων Δήμων και Περιφέρειας.
Από τη χαρτογράφηση που θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα, στη ΝΔ έχουν γνώση τι έκαναν και κυρίως τι δεν έκαναν οι βουλευτές των επίμαχων περιοχών, ιδιαίτερα την κρίσιμη πρώτη Κυριακή, κάτι που δεν θα τους βοηθήσει ιδιαίτερα για μια προοπτική περαιτέρω αξιοποίησης το επόμενο διάστημα.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.