Παρέμβαση Αλ. Μεϊκόπουλου για την άμεση πρόσληψη παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού

0
0

Την παντελή έλλειψη δημόσιας παιδιατρικής κάλυψης για τις οικογένειες του Αλμυρού και των γύρω περιοχών έφερε στη Βουλή με Ερώτησή του ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Ο Βουλευτής ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες η μόνη δημόσια υγειονομική δομή της περιοχής, το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, παραμένει χωρίς παιδίατρο εν γνώσει της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας να παρέμβει άμεσα για την πρόσληψη παιδιάτρου.

Όπως επεσήμανε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο Δήμος Αλμυρού είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος του Νομού Μαγνησίας με πληθυσμό που φτάνει κοντά στις 20.000. Το Κέντρο Υγείας Αλμυρού ως δημόσια πρωτοβάθμια δομή υγείας καλύπτει την υγειονομική φροντίδα των πολιτών του αστικού κέντρου του Αλμυρού αλλά και των γύρω περιοχών πολλές από τις οποίες μάλιστα είναι ορεινές και αρκετά απομακρυσμένες.

Ο μόνος παιδίατρος που υπηρετούσε στη δομή βρίσκεται σε πολύμηνη (εννέα μήνες) νόμιμη άδεια. Σύμφωνα με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας ενήμερη για την έλλειψη παιδιάτρου είναι η Διοίκηση της αρμόδιας 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ωστόσο δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για το αν και πότε το κενό παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας θα αναπληρωθεί.

«Οι γονείς του Αλμυρού και των γύρω περιοχών βρίσκονται σε δικαιολογημένη αναστάτωση καθώς η έλλειψη παιδιάτρου στη μόνη δημόσια υγειονομική δομή της περιοχής σημαίνει ότι οι οικογένειες μοιραία θα αναγκαστούν να στραφούν σε ιδιώτες παιδιάτρους με ότι αυτό συνεπάγεται για την περαιτέρω οικονομική τους επιβάρυνση. Καθώς διανύουμε διάστημα έξαρσης εποχικών ιώσεων αλλά και νέας έξαρσης της νόσου του κορωνοϊού, οι πολίτες του Αλμυρού ζητούν να υπάρξει άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αλμυρού με παιδίατρο προκειμένου τα παιδιά τους να μπορούν να λαμβάνουν επαρκή, αποτελεσματική και δωρεάν δημόσια υγειονομική κάλυψη», ανέφερε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.