Παραίτηση του Χρήστου Σπίρτζη από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

0
0

Τέλος από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Σπίρτζης αφού, την Κυριακή (16/07), υπέβαλε την παραίτησή του, διαφωνώντας με το χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας στο κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Σπίρτζης είχε επιφορτιστεί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και δη με τις υποψηφιότητες που ενδέχεται να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επισημαίνεται ότι οι – ήδη – γνωστές υποψηφιότητες, της Έφης Αχτσιόγλου και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, καθώς και εκείνη των Νίκου Παππά και Στέφανου Τζουμάκα, είναι οι τέσσερις σίγουρες υποψηφιότητες για την διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όπως αποτυπώθηκαν κατά την πρώτη μέρα των διήμερων εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής, που γίνεται αυτό το Σαββατοκύριακο (15-16/07) σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Δυο, επίσης, πρόσωπα, ο Παύλος Πολάκης και ο Διονύσης Τεμπονέρας συγκέντρωσαν επάνω τους τα «φώτα» της Κεντρικής Επιτροπής γύρω από μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα τους για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο μεν Παύλος Πολάκης δήλωσε πως θα θέσει υποψηφιότητα μόνο αν το συνέδριο και η εκλογή προέδρου πραγματοποιηθούν μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. «Δεν θα είμαι υποψήφιος σε μια fast track διαδικασία, η οποία δεν πιστεύω ότι θα βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο δε Διονύσης Τεμπονέρας έβαλε και πάλι στο τραπέζι το ζήτημα του χρονοδιαγράμματος των διαδικασιών υποστηρίζοντας πως εάν αλλάξει ο «οδικός χάρτης» και η εκλογή μετατεθεί για μετά τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση τότε «όλα είναι ανοιχτά».

Σε κάθε περίπτωση, το χρονοδιάγραμμα, έτσι όπως το έχει εισηγηθεί η Πολιτική Γραμματεία αλλά και οι προτάσεις για έναν διαφορετικό «οδικό χάρτη» θα τεθούν στην κρίση της Κεντρικής Επιτροπής το μεσημέρι της Κυριακής (16/07). Αν δεν υπάρξουν άλλες εκπλήξεις μέχρι την ολοκλήρωση των διήμερων εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής, τέσσερα πρόσωπα παίρνουν θέσεις, με «ανοιχτά χαρτιά» πλέον, στην κούρσα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, οι εσωκομματικές κάλπες προγραμματίζονται για τις αρχές Σεπτεμβρίου και το συνέδριο τοποθετείται μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δηλαδή μετά τα μέσα Οκτωβρίου.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.