Παραγωγός προειδοποιεί: «Έρχεται θύελλα στις τιμές των τροφίμων τους επόμενους 6 μήνες – Στοκάρετε από τώρα»!

0
826

Έρχεται μεγάλη στις τιμές τροφίμων προειδοποιεί Αμερικανός παραγωγός.

Όπως σημειώνει «τους επόμενους 6 με 12 μήνες, αν όχι συντομότερα θα δείτε η τιμή των τροφίμων να έχει αυξηθεί κατά 30 με 40%.

Εάν έχετε την δυνατότητα να αγοράσετε από τώρα κονσέρβες ή κατεψυγμένα ή άλλα τρόφιμα πόυ μπορούν να διατηρηθούν θα σας έλεγα πηγαίνετε και κάντε το,  γιατί θα γλιτώσετε χρήματα», λέει για να συνεχίσει:

«Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί το κόστος για την παραγωγή όπως αυτά τα κρεμμύδια έχει αυξηθεί κατά 35 με 40%, αλλά για τώρα έχουμε ήδη συμβόλαια για αυτές τις ποσότητες και έτσι δεν μπορούμε να αυξήσουμε τις τιμές.

Τώρα όμως τα συμβόλαια αυτά πλησιάζουν στη λήξη τους και έτσι θα τα επαναδιαπραγματευθούμε, γιατί εάν δεν το κάνουμε απλώς θα πτωχεύσουμε. Έτσι σας λέω πηγαίνετε να αγοράσετε τώρα ότι μπορείτε. Θα γλιτώσετε χρήματα».

Φυσικά δεν πρόκειται κάτι το οποίο αφορά τις HΠΑ μόνο.

Όπως αναφέραμε ήδη, στην Ελλάδα οι τιμές των τροφίμων επίσης θα πάρουν την ανιούσα.

Το ψωμί «κυριαρχεί» σε αυτή την ανοδική πορεία των τιμών, εξαιτίας της μη ανανέωσης της τετραμερούς συμφωνίας (Ουκρανία, Ρωσία, Τουρκία και Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών) για τα σιτηρά, η οποία οδηγεί σε έλλειψη αποθέματος, σαφώς μειωμένες εισαγωγές και… «αναταραχή» στην εγχώρια αγορά

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι αυτό το γεγονός «πυροδοτεί» δυνητικά νέα άνοδο στις τιμές των τροφίμων, προοπτική που φαντάζει εφιαλτική στην Ελλάδα, αν συνυπολογισθεί ότι ο πληθωρισμός ήδη «καλπάζει».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.