«Παγώνουν» τα πρόστιμα στους ιδιοκτήτες που δεν δήλωσαν τις περιουσίες τους στο Κτηματολόγιο

0
0

Όπως προέκυψε από τη χθεσινή ενημέρωση του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Κυρανάκη, η κυβέρνηση, προσανατολίζεται στη μη επιβολή προστίμων στους ιδιοκτήτες που δεν δήλωσαν τις περιουσίες τους στο Κτηματολόγιο.

Ωστόσο, το υπουργείο προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει ένα διαφορετικό μοχλό πίεσης σε όσους δεν συμμετείχαν στη διαδικασία, αποκλείοντας τους «έμμεσα» μέχρι να τα δηλώσουν.

Επί παραδείγματι, εξετάζεται ότι μόνο τα ακίνητα που έχουν κτηματογραφηθεί να μπορούν να λαμβάνουν επιδοτήσεις ή να μεταβιβάζονται ψηφιακά.

Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία για την ενεργοποίηση των χρηματικών ποινών έληξε στα τέλη Ιουλίου, όμως δόθηκε παράταση έως το τέλος του έτους.

Αν το υπουργείο τελικά αποφασίσει να ενεργοποιήσει τα πρόστιμα, το ανώτατο ποσό που θα επιβάλλεται είναι 2.000 ευρώ, ενώ ο πέλεκυς θα ξεκινάει από τα 300 ευρώ, με το ποσό να αυξάνεται ανάλογα με την αντικειμενική αξία του ακινήτου, αλλά και το χρόνο καθυστέρησης υποβολής της δήλωσης.

Οι ιδιοκτήτες μέχρι να δηλώσουν την περιουσία τους στο Κτηματολόγιο, δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν καμία συναλλαγή με το ακίνητό τους.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.