Μήνυμα της Αντιδήμαρχου Τουρισμού Δήμου Βόλου Γεωργίας Μποντού-Τοκαλή για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023

0
1

Μήνυμα της Αντιδήμαρχου Τουρισμού Δήμου Βόλου Γεωργίας Μποντού-Τοκαλή για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023:

Στις 27 Σεπτεμβρίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023 κι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) μας καλεί να τιμήσουμε και να αναγνωρίσουμε τις τεράστιες δυνατότητες κι ευκαιρίες που προσφέρει ο τουρισμός στον άνθρωπο, ώστε να συμβάλλει στην αειφορία του περιβάλλοντος και στην ευημερία του σε κάθε γωνιά της γης.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2023 αναδεικνύει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της μεγάλης βιομηχανίας του τουρισμού και ταυτόχρονα προωθεί τις μελλοντικές κατευθύνσεις της σε παγκόσμιο επίπεδο. Tο θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2023 είναι «Επενδύοντας στον Άνθρωπο, στον Πλανήτη και στην Ευημερία» – “Investing in People, Planet and Prosperity”, δίνοντας έμφαση στη ζωτική ανάγκη να επενδύσουμε σε έργα που έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο (επένδυση στην εκπαίδευση και τις δεξιότητες), τον πλανήτη (επένδυση σε βιώσιμες υποδομές και στην επιτάχυνση της πράσινης ανάπτυξης) και την ευημερία (επένδυση στην καινοτομία, την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα). Η Εκπαίδευση, με την προώθηση της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής ανάπτυξης στον κλάδο του τουρισμού και οι Επενδύσεις γύρω από το θέμα «Τουρισμός και Πράσινες Επενδύσεις» με οδηγίες για επιτάχυνση της τουριστικής δράσης για το κλίμα, γίνονται οι βασικές προτεραιότητες, με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2023 να υπογραμμίζει ταυτόχρονα τη θεμελιώδη σημασία τους, ώστε να καταφέρει ο τουρισμός να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις δυνατότητές του.

Καθώς βρισκόμαστε ακόμη στην επίπονη διαδικασία διαχείρισης της μεγάλης καταστροφής που προκάλεσε η πρωτοφανής θεομηνία τις προηγούμενες μέρες στην περιοχή μας, το πιο πάνω μήνυμα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Αναμφίβολα ο κλάδος του τουρισμού της περιοχής μας έχει πληγεί σημαντικά, τη στιγμή που ο τουρισμός είχε επιστρέψει μετά την πανδημία σε μία πολύ θετική χρονιά αφίξεων και εσόδων. Κι ενώ ο ευρύτερος κλάδος τους τουρισμού αποτελεί πάντα έναν πολύ σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής μας και τα  οφέλη που προσφέρει στην οικονομία και στην τοπική κοινωνία είναι πολλαπλασιαστικά, μπορεί αποδεδειγμένα και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, να γίνει ο μοχλός εξόδου από τις κρίσεις όπου, από καιρού εις καιρόν, εισέρχεται ο τόπος μας, ένας τόπος κι ένας προορισμός πραγματικά μοναδικός.

Έχοντας το βλέμμα στην επόμενη μέρα και με οδηγό το μήνυμα που φέρνει ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2023 μέσα σε δύσκολες για την περιοχή μας συνθήκες, η προσπάθεια του Δήμου Βόλου και η προσπάθεια όλων μας είναι να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες φέρνοντας στην επιφάνεια όλες τις δυνατότητες που μπορούμε να αξιοποιήσουμε. Η βαθιά εμπειρία στον τουρισμό και το ανεξάντλητο απόθεμα που προσφέρει απλόχερα ο τόπος μας μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα με τη σωστή διαχείριση των δυνατοτήτων των ανθρώπων μας και με το σεβασμό στο περιβάλλον και στην τοπική κοινωνία.

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2023 θα ήθελα να εκφράσω το σεβασμό μου σε όλους τους ανθρώπους του τουρισμού του προορισμού μας για τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλουν, συχνά μέσα από αντίξοες συνθήκες, να ευχηθώ χρόνια πολλά στον ευρύτατο αυτό κλάδο της φιλοξενίας και να εκφράσω την βαθιά πεποίθησή μου ότι μέσα από τη συλλογική προσπάθεια και συνεργασία θα καταφέρουμε να φέρουμε την ανασυγκρότηση και την αναγέννηση του προορισμού μας και του ευρύτερου κλάδου του τουρισμού που φιλοξενείται σ΄αυτόν.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.