Mπέος κατά… Χαρδαλιά και λοιμωξιολόγων: Θέλει να βάλει φιλάθλους στα γήπεδα!

  0
  104

  Έντονα πυρά κατά της κυβέρνησης και των ειδικών για τα μέτρα καταπολέμησης της πανδημίας του κορωνοϊού εξαπολύει με γραπτή δήλωσή του ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, που κάνει λόγο για παραλογισμό με την απαγόρευση εισόδου φιλάθλων στα γήπεδα τη στιγμή που λειτουργούν άλλοι χώροι, όπως θέατρα και κινηματογράφοι!

  Δεν διστάζει μάλιστα να κάνει λόγο για ιδεοληψία και για άτομα που προφανώς λαμβάνουν τις κυβερνητικές αποφάσεις αλλά και που όπως υποστηρίζει ο Δήμαρχος Βόλου, μισούν τον Αθλητισμό, τονίζοντας ότι ο ίδιος προβληματίζεται και ουσιαστικά ότι θέλει να βάλει φιλάθλους στα γήπεδα, έστω και με ποσοτικούς περιορισμούς, παρά τις σχετικές απαγορεύσεις από πλευράς Κυβέρνησης!

  Η γραπτή δήλωση του Αχιλλέα Μπέου έχει ως εξής: «Ο παραλογισμός με την απαγόρευση εισόδου φιλάθλων στα γήπεδα για την παρακολούθηση αθλητικών γεγονότων, έστω και με τον ελάχιστο δυνατό αριθμό (π.χ. 10% της χωρητικότητας των γηπέδων) δυστυχώς συνεχίζεται.

  Την ίδια ώρα οι ίδιοι άνθρωποι που επιβάλλουν την απαγόρευση αυτή, δήθεν για να να καταπολεμήσουν πιθανή διασπορά του Covid-19 επιτρέπουν τη λειτουργία θεάτρων, κινηματογράφων, κέντρων διασκέδασης, συναυλιακών χώρων κλπ, ανοιχτών και κλειστών(!) με πληρότητα έως και 50%!!! Δηλαδή επιτρέπουν τον συνωστισμό και το συγχρωτισμό σε χώρους κλειστούς με ελάχιστες τουαλέτες ή ένα κυλικείο, κατά περίπτωση, και δεν επιτρέπουν την παρουσία 1.000 ή 2.000 ανθρώπων σε γήπεδα ανοιχτά, με χωρητικότητα 10, 15 και 20. 000 θέσεων.

  Είναι προφανές ότι απαιτείται μια ψυχιατρική ανάλυση της κατάστασης, εκτός αν πρόκειται για ανθρώπους που μισούν τον αθλητισμό. Λογική εξήγηση δυστυχώς δεν υπάρχει.

  Πλέον ως Δήμαρχος βλέποντας την απαράδεκτη αυτή κατάσταση να συνεχίζεται και να υποβαθμίζει και να ακυρώνει τις θετικές επιπτώσεις του μείζονος κοινωνικού φαινομένου που συνιστά ο αθλητισμός, όχι στη βάση κάποιων πειστικών και μη αμφισβητήσιμων τεκμηρίων, αλλά εν ονόματι ενός πείσματος και μιας «ιδεοληψίας» προβληματίζομαι έντονα για το αν πρέπει να επιτρέψω την πρόσβαση των φιλάθλων στους αθλητικούς χώρους στην περιοχή του Δήμου Βόλου, φυσικά με πλήρη σεβασμό στα όσα προβλέπονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα και με ένα ελάχιστο αριθμό επιτρεπόμενων ατόμων.

  Εύχομαι πάντως τελικά να πρυτανεύσει η λογική και η αντιμετώπιση των αθλητικών γεγονότων να γίνει με ίσους όρους και με τις ίδιες προϋποθέσεις των άλλων κοινωνικών λειτουργιών».

  Τι ισχύει στη Μαγνησία

  Υπεύθυνη πάντως για τις αποφάσεις και τη λήψη μέτρων είναι σε κάθε περίπτωση και χωρίς καμία εξαίρεση η κεντρική κυβέρνηση, με τον Νίκο Χαρδαλιά να έχει αναβαθμιστεί από την πρώτη στιγμή της έξαρσης του κορωνοϊού σε Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και καθημερινά ν’ ανακοινώνει μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας.

  Βέβαια, τα τελευταία στοιχεία μόνο θετικά δεν είναι, με τους διασωληνωμένους ν’ αυξάνονται, όπως και οι θάνατοι συμπολιτών μας.

  Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Κυβέρνησης, ο Νομός Μαγνησίας βρίσκεται σε επίπεδο 2 και σε κατάσταση επιτήρησης, και σαφώς αναφέρεται ότι προπονήσεις και αγώνες γίνονται χωρίς θεατές. Σε ισχύ παραμένουν και οι οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για προπονήσεις και αγώνες, με βάση τις αποφάσεις της κεντρικής Πολιτείας.

  Τηρούνται πρωτόκολλο και μέτρα; Το παράδειγμα της Αττικής

  Μέχρι στιγμής πάντως μαζικοί έλεγχοι στα γήπεδα της Μαγνησίας δεν έχουν ανακοινωθεί από πλευράς των Αρχών, ωστόσο υπάρχει το παράδειγμα της Αττικής που κατέδειξε κατά πόσο τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο και τα μέτρα.

  Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε ελέγχους σε γήπεδα ποδοσφαίρου ερασιτεχνικών κατηγοριών της Αττικής διεξήγαγε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

  Αντικείμενο των ελέγχων ήταν η αξιολόγηση του βαθμού συμμόρφωσης με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, προκειμένου να γίνουν καταρχήν συστάσεις και να εκπονηθεί ένα οριζόντιο πρόγραμμα ελέγχων κατά τη διεξαγωγή αγώνων σε όλη τη χώρα.

  Από τον επιτόπιο έλεγχο προέκυψε η μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της ισχύουσας νομοθεσίας με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.

  Η ΕΑΔ δημιούργησε πρότυπες μεθοδολογίες και εργαλεία για την καταγραφή και στατιστική αξιοποίηση των ευρημάτων των ελέγχων σύμφωνα με τις απαιτήσεις των οικείων διατάξεων και των ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

  Αναλυτικά τα ευρήματα και οι διαπιστώσεις από τον έλεγχο που διεξήχθη σε γήπεδα ποδοσφαίρου είναι τα ακόλουθα:

  – Δεν τηρούνταν ο επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων στην εγκατάσταση (μέχρι 80).

  – Διαπιστώθηκε απουσία καταλόγου εισερχομένων-εξερχομένων, μη ύπαρξη αντισηπτικών και μη ανάρτηση των οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στην είσοδο των εγκαταστάσεων.

  – Κατεγράφησαν συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων, καθώς και ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στα κυλικεία, όπου κατεγράφησαν καθήμενοι σε παρέες άνω των 6 ατόμων.

  – Σε ένα γήπεδο λειτουργούσε παρατύπως το εκδοτήριο εισιτηρίων και υπήρχε συνάθροιση κοινού.

  – Οι έλεγχοι στις αθλητικές εγκαταστάσεις για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν σε όλα τα αθλήματα και στο σύνολο της επικράτειας με την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στις περιπτώσεις παραβατικών συμπεριφορών.

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.