Καυσόξυλα για τις ανάγκες των κατοίκων της Κερασιάς

0
823

Ομόφωνη απόφαση για την υλοτόμηση τμήματος δάσους, προκειμένου να καλυφτούνοι ατομικές ανάγκες των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς την φετινή χειμερινή περίοδο, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίασή του.

Η υλοτόμηση θα ανατεθεί στον Δασικό Συνεταιρισμό Εργασίας Κεραμιδίου- Κερασιάς.

Η έγκριση αφορά την υλοτόμηση του Διακατεχόμενου Δάσους Κερασιάς του Δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας, σύμφωνα με Δασική Ρυθμιστική Διάταξη, που εκδόθηκε από το Δασαρχείο Βόλου, προκειμένου να καλυφθούν οι ατομικές ανάγκες των μονίμων κατοίκων Κερασιάς, για το έτος 2023, καθώς ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, βρίσκεται σε διαδικασία σύνταξης Νέας Διαχειριστικής Μελέτης του ανωτέρω δάσους.

Δικαιούχοι ορίζονται οι μόνιμοι κάτοικοι της Τ.Κ. Κερασιάς, ενώ η ποσότητα ανέρχεται μέχρι πέντε τόνους ανά οικογένεια (κατοικία), με διάστημα υλοτομίας από Οκτώβριο έως Δεκέμβριο του 2023, με δικαίωμα παράτασης σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών.
Ανώτερη τιμή κόστους ανά τόνο ορίστηκε το ποσό των 55 ευρώ ανά τόνο όταν η παραλαβή των καυσόξυλων, γίνεται σε χώρο προσβάσιμο από αυτοκίνητο κοντά στο χώρο υλοτόμησης και συγκέντρωσης των καυσόξυλων (θέση Καστανίτσα) και το ποσό των 65 ευρώ ανά τόνο όταν η παραλαβή των καυσόξυλων γίνεται στην οικία του δικαιούχου.
Από το παραπάνω ποσό , θα καταβάλλεται στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, το ποσό των 5 ευρώ ανά τόνο.
Να αναφερθεί ότι ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Απ. Παπαϊωάννου, δεν συμμετείχε στην συνεδρίαση, καθώς διαφωνεί με τη συνέχιση των δια περιφοράς Δημοτικών Συμβουλίων.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.