Έξι στους 10 ψηφίζουν Αχιλλέα Μπέο – Δημοσκόπηση της Opinion καταγράφει σαρωτική νίκη του Δημάρχου Βόλου

0
342

Μεγάλη νίκη και επανεκλογή του Αχιλλέα Μπέου στις εκλογές που θα διεξαχθούν

την επόμενη Κυριακή 8 Οκτωβρίου δείχνει μεγάλη δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία Opinion Poll για λογαριασμό του TheNewspaper.gr.

Η έρευνα έγινε σε εξεταζόμενο πληθυσμό ηλικίας άνω των 17 ετών με δικαίωμα ψήφου σε μέγεθος δείγματος: 637 νοικοκυριά, το χρονικό διάστημα: από 25/9 έως 27/9/2023.

ΒΑΘΜΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης οι πολίτες σε ποσοστό 65,2% δηλώνει πολύ ή αρκετά ικανοποιημένοι από το συνολικό έργο της δημοτικής αρχής, ενώ λίγο δηλώνει το 16,3% και καθόλου το 17,8%.

ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Οι ερωτώμενοι πολίτες του Βόλου απαντούν σε ποσοστό 61,9% ότι επιθυμούν να επανεκλεγεί το Αχιλλέας Μπέος στο αξίωμα του δημάρχου και για την επόμενη θητεία. Το 31,3% επιθυμεί να εκλεγεί κάποιος άλλος υποψήφιος, ενώ το 6,8% δεν απαντά.

ΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΒΟΛΟΥ

Ο Αχιλλέας Μπέος καταγράφει τις περισσότερες θετικές και τις περισσότερες αρνητικές γνώμες των ερωτώμενων πολιτών. Το 67,2% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον δήμαρχο Βόλου, ενώ το 30,7% έχει αρνητική ή μάλλον αρνητική άποψη.

Τεράστιο πρόβλημα αναγνωρισιμότητας έχει ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Παπαπέτρος, καθώς το 24,5% δηλώνει ότι τον έχει ακουστά, αλλά δεν έχει σαφή άποψη για εκείνον, ενώ το 5,2% δεν τον γνωρίζει καν. Οι θετικές γνώμες για το πρόσωπό του ανέρχονται σε 38,8% και οι αρνητικές σε 14,4%.

Οι Βολιώτες δεν έχουν σαφή άποψη για τον υποψήφιο της Λαϊκής Συπείρωσης Απόστολο Ριζόπουλο, αφού τι 44,3% δηλώνει ότι τον έχει απλά ακουστά, ενώ τι 6,2% ότι δεν τον γνωρίζει.

ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΟΧΙ

Τον Αχιλλέα Μπέο θα μπορούσε να ψηφίσει το 65,5% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης, με τις αρνητικές απαντήσεις να περιορίζονται στο 32%.

Το 40,2% δεν θα ψήφιζε τον Ν. Παπαπέτρο, και το 46,4% τον Απόστολο Ριζόπουλο με τις θετικές απαντήσεις να φτάνουν για τον γνωστό δικηγόρο το 36,3% και τον εκπαιδευτικό και δημοτικό σύμβουλο της ΛΑΣ το 19,3%.

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

Στο πιο κρίσιμο ερώτημα της δημοσκόπησης ο Αχιλλέας Μπέος αποδεικνύεται αδιαφιλονίκητο φαβορί για την επόμενη Κυριακή, καθώς το 60,4% πρόκειται να τον ψηφίσει. Κάτω από το 20% κινείται ο δικηγόρος Ν. Παπαπέτρος και στο 4,1% ο Απόστολος Ριζόπουλος.

Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων που αγγίζει το 10,5% μία εβδομάδα πριν οι πολίτες προσέλθουν στις κάλπες. Το 2,5% δηλώνει ότι θα απέχει από τη διαδικασία.

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ ΜΕ ΑΝΑΓΩΓΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΓΚΥΡΩΝ

Στο 62,2% σκαρφαλώνει ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ενώ ούτε με την αναγωγή ο Ν. Παπαπέτρος δεν φαίνεται να ξεπερνά το ψυχολογικό όριο του 20%.

Το 4,2% ψηφίζει Απόστολο Ριζόπουλο, ποσοστό που εμπεριέχει μεγάλη επικινδυνότητα λόγω του δειγματοληπτικού σφάλματος του μεγέθους, καθώς μπορεί να κινηθεί και πιο αυξητικά. Το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 10,8%.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ:

Πραγματοποιήθηκε από την Opinion Poll Αριθμός μητρώου ΕΣΡ 49.

Περιοχή διεξαγωγής: Δήμος Βόλου

Μέγεθος δείγματος: 637 νοικοκυριά

Χρονικό διάστημα: 25-27/9/2023

Μέθοδος δειγματοληψίας: Πολυσταδιακή τυχαία δειγματοληψία με χρήση quota βάσει γεωγραφικής κατανομής.

Μέθοδος Συλλογής στοιχείων: 701 τηλεφωνικές συνεντεύξεις βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου (CATI). Ακολουθήθηκε διαδικασία της τυχαίας επιλογής τηλεφωνικών αριθμών Random digit dialing σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα και 300 web / online panels.

Στάθμιση: Έγινε στάθμιση ως προς το φύλο – ηλικία, περιοχή κατοικίας και αποτελεσμάτων βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου 2023.

Ποσοστό ελέγχου: 16,8%

Τρόπος ελέγχου: Ταυτόχρονη συνακρόαση τηλεφωνικής κλήσης και θέαση οθόνης.

Δειγματοληπτικό σφάλμα: Με διάστημα βεβαιότητας 95% κυμαίνεται εντός του διαστήματος +/- 3,90%.

Προσωπικό field: Εργάστηκαν 23 ερευνητές και 1 επόπτης.

Εντολέας: THENEWSPAPER.GR / MAREDIS MEDIA GROUP

Η Opinion Poll είναι μέλος της ESOMAR, του ΣΕΔΕΑ, της warop και τηρεί τον κανονισμό του ΠΕΣΣ και τους διεθνείς κώδικες δεοντολογίας για τη διεξαγωγή και δημοσιοποίηση ερευνών κοινής γνώμης.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.