Ενημερωτική δράση για τον διαβήτη από το ΚΕΠ Υγείας του Ρήγα Φεραίου

0
0

Το ΚΕΠ Υγείας του δήμου Ρήγα Φεραίου διοργανώνει ενημερωτική δράση στο Πολύκεντρο Αερινού για την ευαισθητοποίηση στο πρόβλημα του διαβήτη.

Σκοπός της είναι να ενημερώσει το κοινό για τα αίτια, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και τη θεραπεία της πάθησης αυτής. Η παγκόσμια Ημέρα για το διαβήτη χρησιμεύει ως μια σημαντική υπενθύμιση ότι η συχνότητα εμφάνισης και ο επιπολασμός του διαβήτη αυξάνονται παγκοσμίως και αυτό θα συνεχιστεί εκτός αν ληφθεί άμεσα δράση.

Για τον λόγο αυτό αύριο κατά τις ώρες 8:30-11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθούν στο Πολύκεντρο Αερινού μετρήσεις σακχάρου αίματος, εξέταση από την ειδικό παθολόγο με ειδίκευση σε θέματα διαβήτη Χρύσα Γιώτη Πολύζου και θα δοθούν οδηγίες διατροφής από τη διαιτολόγο Νεοκλεία Χονδρογιάννη.

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια χρόνια πάθηση που εμφανίζεται όταν το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη, ή όταν το σώμα δε μπορεί να χρησιμοποιήσει με αποτελεσματικό τρόπο την ινσουλίνη που παράγεται.

Ο διαβήτης απαιτεί προσεκτικό έλεγχο. Χωρίς την κατάλληλη αντιμετώπιση μπορεί να οδηγήσει σε υπεργλυκαιμία, η οποία σχετίζεται με μακροχρόνιες βλάβες στο σώμα και με την ανεπάρκεια διαφόρων οργάνων και ιστών. Τα προειδοποιητικά σημάδια του διαβήτη περιλαμβάνουν:

  • Συχνή διούρηση, Υπερβολική δίψα, Αυξημένο αίσθημα πείνας.
  • Απότομη απώλεια βάρους, Υπερβολική κόπωση, Έλλειψη ενδιαφέροντος και συγκέντρωσης
  • Εμετούς και στομαχικό πόνο, Αίσθημα μυρμηγκιάσματος ή μουδιάσματος στα χέρια ή τα πόδια
  • Θολή όραση – Συχνές λοιμώξεις, Πληγές που αργούν να επουλωθούν.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού στο τηλέφωνο του Βοήθεια στο Σπίτι 2425023794.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.