Ελεύθεροι επαγγελματίες: Διπλό μπλόκο σε όσους εμφανίζονται «φτωχαδάκια» ενώ έχουν μεγάλους τζίρους – Πως θα τους ξετρυπώνει η ΑΑΔΕ

0
185

Σε εξαιρετικά δεινή θέση θα βρεθούν όλοι εκείνοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες 

που μέχρι σήμερα «φούσκωναν» πλασματικά τις δαπάνες προκειμένου να εμφανίσουν μικρά ή ακόμη και μηδενικά κέρδη, καθώς έρχεται διπλή παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ προκειμένου αυτό να αποφευχθεί ή να περιοριστεί.

Το πρώτο μπλόκο του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ έρχεται με το νέο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών το οποίο θα εφαρμοστεί από τα φετινά εισοδήματα, τα οποία θα φορολογηθούν το 2024. Το δεύτερο έρχεται μέσα από myDATA. Τα δυο μπλόκα ουσιαστικά περιορίζουν τις δυνατότητες «μαγειρέματος» των στοιχείων και των φαινομένων τεχνητής διόγκωσης των δαπανών.

Με βάση λοιπόν το νέο σύστημα οι ελεύθεροι επαγγελματίες ακόμη κι αν εμφανίζουν μηδενικά κέρδη θα φορολογούνται πλέον με το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα, ενώ με την καθολική εφαρμογή των myDATA το 2024, η Εφορία θα αναγνωρίζει ως τιμολόγια εξόδων μόνο όσα έχουν διαβιβαστεί ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα των myDATA της ΑΑΔΕ.

Ήδη έχει ξεκινήσει μαζική διασταύρωση στοιχείων για όλους εκείνους τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν δηλώσει εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ και τα πρώτα στοιχεία αποκαλύπτουν ακραίες και τρανταχτές περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.