Εκδήλωση με θέμα: «Οι Γερμανοί Αντιφασίστες στις γραμμές του ΕΛΑΣ Μαγνησίας»

0
0

Ο Σύλλογος Ιστορίας και Μνήμης Εθνικής Αντίστασης (Σ.Ι.Μ.Ε.Α.) και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.) Μαγνησίας τιμούμε την 79η επέτειο της Απελευθέρωσης του Βόλου από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής με μια ξεχωριστή εκδήλωση.

Καλεσμένος ο Βολιώτης ερευνητής και συγγραφέας Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, πρόεδρος του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού Κερασιάς (Κ.Ι.ΠΟ.ΚΕ.), ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα:
«Οι Γερμανοί Αντιφασίστες στις γραμμές του ΕΛΑΣ Μαγνησίας»

Στην ομιλία του ο δραστήριος ερευνητής από την Κερασιά θα παρουσιάσει άγνωστες πτυχές από την Εθνική Αντίσταση στη Μαγνησία, αξιοποιώντας φωτογραφικό υλικό και γερμανική κυρίως βιβλιογραφία από την έρευνα που διεξήγαγε για τη συγγραφή του νέου ιστορικού του δοκιμίου, με τίτλο «Αυτόμολοι της Βέρμαχτ στο 54ο Σύνταγμα ΕΛΑΣ – Το ΧΧΙ/999 Ποινικό Τάγμα στη Μαγνησία» (Αθήνα 2020). Το βιβλίο αποκαλύπτει συγκλονιστικά γεγονότα και συγκεντρώνει πολύτιμες μαρτυρίες των πρωταγωνιστών, οι οποίοι, λίγους μήνες μετά την πυρπόληση της Άνω Κερασιάς, την άνοιξη του 1944, βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος της 4ης Μεραρχίας, αλλά ως συμπολεμιστές των ανταρτών του Ε.Λ.Α.Σ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα FORUM (Δεληγιώργη 9, 2ος όροφος).

Είσοδος ελεύθερη.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.