Χρ. Τριαντόπουλος: Πρώτη αρωγή άνω του 0,5 εκατ. ευρώ προς τους πληγέντες από την πυρκαγιά στη Μαγνησία

0
2

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 και την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν νέες πληρωμές πρώτης αρωγής, μέσω της πλατφόρμας arogi.gov.gr, προς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το καλοκαίρι σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ειδικότερα, πιστώθηκαν 496.602,38 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 104 δικαιούχων.

Σε αυτή την καταβολή περιλαμβάνονται και πληρωμές πρώτης αρωγής, είτε έναντι της στεγαστικής συνδρομής, είτε έναντι της επιχορήγησης προς επιχειρήσεις και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Ειδικότερα, πρόκειται για ακόμα μία – την τρίτη στη σειρά – πληρωμή προς τους δικαιούχους της Μαγνησία ύψους 198.343,43 ευρώ προς 50 δικαιούχους. Έτσι, αθροιστικά και λαμβάνοντας υπόψη και τις προηγούμενες δύο καταβολές που ξεκίνησαν από τις 25 Αυγούστου 2023, το σύνολο των πληρωμών της πρώτης αρωγής προς τη Μαγνησία έχει διαμορφωθεί στα 522.194,37 ευρώ προς 119 δικαιούχους, ιδιοκτήτες κτιρίων, επιχειρηματίες και κτηνοτρόφους. Η διαδικασία θα συνεχιστεί με διασταυρώσεις των σχετικών στοιχείων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς αναμένεται η παροχή περαιτέρω στοιχείων από την Περιφέρεια αναφορικά με πληγείσες επιχειρήσεις.

 

Με αφορμή την εν λόγω τρίτη καταβολή πρώτης αρωγής προς τη Μαγνησία, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε ότι «συνεχίζονται οι καταβολές της πρώτης αρωγής προς τους πληγέντες της Μαγνησίας από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού. Καταβολές της πρώτης αρωγής που ξεκίνησαν από τον Αύγουστο, τόσο έναντι της στεγαστικής συνδρομής, όσο και έναντι της επιχορήγησης προς επιχειρήσεις και κτηνοτροφικές μονάδες που επλήγησαν. Τρείς καταβολές που αθροιστικά ξεπερνούν το 0,5 εκατ. ευρώ προς περίπου 120 δικαιούχους, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί, κυρίως, για τις περιπτώσεις των επιχειρήσεων, αλλά και κάποιων κτηνοτροφικών μονάδων, που αναμένονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες κάποια σχετικά στοιχεία. Παράλληλα, δρομολογείται και η παράταση της χρονικής στιγμής μέχρι την οποία θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα της πρώτης αρωγής, arogi.gov.gr, ώστε να υποβάλλουν αίτηση και δικαιούχοι που δεν το έχουν πράξει μέχρι τώρα. Συνεχίζουμε, λοιπόν, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλους για τη στήριξη των πολιτών που έχουν ανάγκη και στη Μαγνησία, όπως γίνεται και στις άλλες περιοχές της πατρίδας μας που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές».

 

Τέλος, σημειώνεται ότι (α) το ποσό της πρώτης αρωγής που λαμβάνει κάθε επιχείρηση ή κάθε κτηνοτροφική μονάδα συμψηφίζεται με το ποσό της τελικής επιχορήγησης, όπως αυτό θα προσδιοριστεί από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μετά την καταγραφή ζημιών από τις επιτροπές κρατικής αρωγής της Περιφέρειας, και (β) το ποσό της πρώτης αρωγής που λαμβάνει κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου συμψηφίζεται με το ποσό της τελικής στεγαστικής συνδρομής, όπως αυτό θα προσδιοριστεί από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με σχετική απόφαση οριοθέτησης και χορήγησης στεγαστικής συνδρομής.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.