Home Μαγνησία Βουλευτικές Εκλογές Μαγνησία Χρ. Μπουκώρος. Εκχωρούν αμαχητί τη Μακεδονία μας

Χρ. Μπουκώρος. Εκχωρούν αμαχητί τη Μακεδονία μας

0

Για την κρίσιμη Συμφωνία των Πρεσπών μίλησε, το απόγευμα της Πέμπτης, 23 Ιανουαρίου 2019, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ξεπουλάει τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας, ότι διαπράττει μια μεγάλη ατιμία εις βάρος του ελληνικού λαού.

Στην αρχή της ομιλίας του ο βουλευτής Μαγνησίας, αναφερόμενος στα πρόσφατα περιστατικά βίας εις βάρος των βουλευτών της κυβέρνησης, επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι μια πολιτική δύναμη που καταδικάζει τη βία με τρόπο καθαρό, χωρίς περιστροφές και αστερίσκους, από όπου και αν προέρχεται, όποιον και αν πλήττει. Την ίδια στιγμή, δεν δίστασε να στηλιτεύσει τη στάση που τήρησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ κατά την περίοδο 2012-2014, τότε που ξηλοκοπούνταν βουλευτές άλλων κομμάτων, κατηγορώντας τους για επιλεκτικές ευαισθησίες.

Στη συνέχεια, ο Χρήστος Μπουκώρος, αναφερόμενος στην κρίσιμη Συμφωνία των Πρεσπών, επεσήμανε τα εξής: «Πριν ακριβώς τέσσερα χρόνια, σαν αύριο, ο ελληνικός λαός, εξαπατημένος από τα τερατώδη ψέματά σας και το πρωτοφανές κλίμα διχασμού που είχατε καλλιεργήσει, σας ψήφισε για να σκίσετε τα μνημόνια, για να χαρίσετε τα χρέη και να επαναφέρετε τους μισθούς και τις συντάξεις. Τέσσερα χρόνια ακριβώς μετά διαπιστώνει ότι εκχωρήσατε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια και τώρα παραχωρείτε, αμαχητί, τα εθνικά μας συμφέροντα στη Μακεδονία. Σας έδωσε τέτοια εξουσιοδότηση ο ελληνικός λαός το 2015;

Υποκρίνεστε δύο μέρες τώρα, ότι υπηρετείτε την εθνική γραμμή του Βουκουρεστίου του 2008. Erga omnes. Για όλες τις χρήσεις. Στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Υπάρχει erga omnes με μακεδονική εθνότητα-υπηκοότητα και μακεδονική γλώσσα; Για να μην αναφερθώ σε πινακίδες κυκλοφορίας, προϊόντα κλπ. Εθνική γραμμή θα υπήρχε, αν υπήρχε βορειομακεδονική υπηκόοτητα και βορειομακεδονκή γλώσσα. Είστε εκτός εθνικής γραμμής. Παραμένετε αθεράπευτα προσκολλημένοι στη συριζαϊκή γραμμή της άκρατης ιδεοληψίας. Είναι εθνική γραμμή η ύπαρξη διατύπωσης περί μακεδονικού λαού εντός και εκτός των συνόρων των Σκοπίων; Πολλοί, κάποιοι πρόθυμοι, προερχόμενοι από το χώρο της κεντροδεξιάς, αλλά και κάποιοι νεοκαραμανλίζοντες της αριστεράς επικαλούνται τη Συμφωνία του Βουκουρεστίου του 2008. Ήρθε όμως σήμερα  η ανακοίνωση του Κώστα Καραμανλή που σας είπε τέσσερα σημαντικά πράγματα: α) Δεν επιδιώξατε εθνική συνεννόηση, β) Δεν οφείλατε να υπογράψατε αυτή τη συμφωνία τώρα, γ)Αγνοήσατε τη θέληση του ελληνικού λαού, δ) Δεν είναι erga omnes αυτή η συμφωνία. Πάψτε λοιπόν να επικαλείστε πράγματα που δεν σας ανήκουν και πράγματα με τα οποία διαφωνείτε κάθετα.

Ο λαός είναι αντίθετος με την συμφωνία. Γεμίζει τις πλατείες και διατρανώνει την οργή του. Ζητάει δημοψήφισμα. Ο αρμόδιος Υπουργός είπε στην επιτροπή ότι ο ίδιος στο πλαίσιο της συζήτησης για την συνταγματική αναθεώρηση, έχει προτείνει δημοψήφισμα για τα εθνικά θέματα με 500.000 υπογραφές. Καρφώθηκε όμως ταυτόχρονα ο ίδιος, λέγοντας πώς ήταν δυνατόν να αποφασίσει ένας λαός για το όνομα ενός άλλου λαού. Στρεψοδικία και διαστρέβλωση των γεγονότων και της πραγματικότητας. Ο ελληνικός λαός ζητάει να αποφανθεί για το σύνολο της συμφωνίας και όχι για το όνομα του γειτονικού λαού που καταφανώς το εκχωρήσατε. Γιατί λοιπόν αποφασίζει ερήμην του ελληνικού λαού η κυβέρνηση;

Το 2015 η κυβέρνηση έκανε δημοψήφισμα για οικονομικό ζήτημα ως μη όφειλε και σήμερα, που το Σύνταγμα προβλέπει δημοψήφισμα για εθνικά θέματα, το αποφεύγει!

Όποιος κι αν κοιτάξει το άρθρο 36 του Σκοπιανού Συντάγματος, σε συνδυασμό με τις τροπολογίες 33, 34 και 36, θα φρίξει από το ανοσιούργημα. Είναι το άρθρο και οι τροπολογίες που αποτελούν τη μήτρα του αλυτρωτικού σπέρματος. Άρθρο που δεν αλλάζει και τροπολογίες που μιλάνε για τις αποφάσεις της ASNOM (Αντιφασιστική Συνέλευση της Λαϊκής Απελευθέρωσης της Μακεδονίας), που μιλάει σαφώς για «μακεδονικό έθνος» υπό φασιστική κατοχή σε Ελλάδα και Βουλγαρία, και το οποίο θα πρέπει να απελευθερωθεί και να αποκτήσει εδαφική και εθνική κυριαρχία. Όλα αυτά τα τερατώδη, παραμένουν ίδια και απαράλλακτα και τα υπογράφετε! Διαβάστε τους στίχους του Εθνικού Ύμνου της γειτονικής χώρας, για να ξέρετε τι υπογράφετε. Σας διαβάζω ενδεικτικά από τον Εθνικό Ύμνο των Σκοπίων: «Σήμερα πάνω από τη Μακεδονία γεννιέται νέος ήλιος ελευθερίας. Τώρα η σημαία κυματίζει της Δημοκρατίας του Κρούσεβου». Ξέρετε τι είναι η Δημοκρατία του Κρούσεβου. Είναι η επανάσταση του Ίλιντεν, είναι η επιτομή του αλυτρωτισμού για τη γειτονική χώρα. Είναι αυτό που πήγατε να υπογράψετε αρχικά και οι αντιδράσεις σας απέτρεψαν. Πιστεύει κανείς σε αυτή την αίθουσα ότι οι επόμενες γενιές των Σκοπιανών θα γαλουχούνται με το 35ο παράρτημα του Συντάγματος και όχι με τον Εθνικό Ύμνο της χώρας;

Επιβεβαιώνετε και σήμερα με τις επιλογές σας και την ψήφο σας, ότι ήσασταν πάντα με τη λάθος πλευρά της ιστορίας. Γιατί με την υπογραφή σας και την ψήφο σας νεκρανασταίνετε ζητήματα, τα οποία είχαν ενταφιαστεί, μετά από πολύ και άδικο αίμα εκατέρωθεν, περνώντας οριστικά στη λήθη της ιστορίας.

Σε όλες τις κρίσιμες στιγμές της Ελλάδος, βρεθήκατε στην απέναντι όχθη. Γι αυτό και υπήρξατε πάντα ένα μικρό, σχεδόν περιθωριακό κόμμα. Σας έκαναν κυβέρνηση οι δύσκολες περιστάσεις, και ο άκρατος λαϊκισμός που κυριάρχησε. Γι αυτό και σύντομα, θα επιστρέψετε εκεί που ανήκετε και θα γίνεται πάλι ένα μικρό και θνησιγενές κόμμα. Η περιστασιακή άνοδός σας, δυστυχώς, σας δίνει την ευκαιρία να μετατρέψετε σε πολιτική την κάθε σκοτεινή ιδεοληψία σας. Δεν νομίζετε όμως ότι διαχρονικά, και όχι περιστασιακά, είστε ένα πάρα πολύ μικρό κόμμα για να διαπράξετε ένα τόσο μεγάλο ατόπημα, μια τέτοια μεγάλη ατιμία εις βάρος των εθνικών συμφερόντων;

Λέτε ότι πολεμάτε τον εθνικισμό, αλλά θερμοκήπιο για τον εθνικισμό είναι οι πληγές σε έναν λαό. Είναι το πλήγωμα της περηφάνιας του, είναι η κατεδάφιση της αξιοπρέπειάς του. Είναι η αίσθηση ότι αποφασίζουν για σημαντικά ζητήματα για αυτόν χωρίς αυτόν. Αυτά είναι τα θερμοκήπια του εθνικισμού και είστε εσείς υπεύθυνοι.

Η ατομική ευθύνη του κάθε Βουλευτή, ιδιαίτερα για τέτοια θέματα, ούτε διαγράφεται, ούτε παραγράφεται. Θα σας συνοδεύει δια παντός. Μην πιστέψετε ότι θα κριθείτε τις επόμενες ημέρες. Ούτε καν στις επόμενες εκλογές. Αυτό είναι το λιγότερο. Θα σας κρίνουν οι επόμενες γενιές. Και η κρίση τους, θα είναι κοφτερή και αδυσώπητη.

Εσείς δεν χρειάζεται καν να ψηφίσετε. Ψήφισε για εσάς ο κ. Μάθιου Νίμιτς. Η δική μου ψήφος είναι  δεδομένη. Είναι η μέρα για το μεγάλο «όχι». Όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών!» τόνισε, ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο βουλευτής Μαγνησίας.

Σχόλια

σχόλια

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Just in:
ΟΠΕΚΑ: Δείτε πότε θα καταβληθεί η 5η δόση του επιδόματος παιδιού – «Έρχονται» αυξήσεις από το 2024 «Κόκκινα» δάνεια: Τι αλλάζει στη σχέση δανειοληπτών – servicers και funds – Οι νέοι κανόνες και τα π... Γιατί οι αστυνομικοί φοράνε πάντα μπλε στολές; Μηλιές – Το κουκλίστικο χωριό του Πηλίου Κουρέτας: Η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας θα προχωρήσει Όλα δείχνουν ότι βρήκαν την πόρτα - Προς την έξοδο η ομάδα Αχτσιόγλου Youth Pass: Αυτοί ειναι οι δικαιούχοι – Που μπορούν να το δαπανήσουν Πέθανε η 16χρονη που χρησιμοποίησαν σαν πειραματόζωο για δοκιμές ναρκωτικών – «Από τη μύτη της έβγαι... Το σουβλάκι ακριβαίνει κι άλλο και σπάει το «φράγμα» των τεσσάρων ευρώ Έτοιμη σε λίγες μέρες η σιδηροδρομική σύνδεση Βόλου – Λάρισας Βόλος: Πέθανε ο Λάμπρος Μακρής – Ήταν ιδιοκτήτης των «Μουριών» στην πλατεία Ελευθερίας Η ταινία της ημέρας (23/11/2023) Εορτή του Αγίου Αμφιλοχίου Επίσκοπου Ικονίου Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη (23/11) Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (23-11-2023) Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Πέμπτη 23 Νοεμβρίου; Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 23 Νοεμβρίου Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 23 Νοεμβρίου Που θα γίνουν σήμερα Πέμπτη 23/11 δωρεάν Rapid test σε Μαγνησία και υπόλοιπη Θεσσαλία Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (23-11-2023) Εκσυγχρονίζονται τα ΚΕΠ του Δήμου Ρήγα Φεραίου σε Βελεστίνο και Στεφανοβίκειο Βελεστίνο: Σκύλος επιτέθηκε σε κοριτσάκι 4,5 ετών – Το δάγκωσε στο κεφάλι ΚΕΠ Υγείας: Ολοκληρώθηκε η δράση "Υγεία για όλους" στα Κανάλια Κανάλια Μαγνησίας: Εκδηλώσεις μνήμης για τα 80 χρόνια από την πυρπόληση του χωριού Φτιάξε τον δικό σου αφυγραντήρα εύκολα και οικονομικά για έναν χειμώνα χωρίς υγρασία Εθνική Τράπεζα – Έκτακτη ανακοίνωση: «Αν έχετε πάρει δάνειο, σας αφορά» – “Μούδιασμα” σε χιλιάδες πε... Τουρισμός για όλους: Πότε ανοίγει για αιτήσεις voucher χειμερινών διακοπών «Τσούζουν» φέτος οι τιμές σε μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες – Τι θα πληρώσουμε Χιόνισε για τα καλά στον Όλυμπο - Δείτε εικόνα με το βουνό στα λευκά Εορτή του Αγίου Φιλίππου του Αποστόλου
Exit mobile version
Μετάβαση στο περιεχόμενο