Απ. Παπαϊωάννου: Καιρός η Δημοτική Αρχή να δείξει-κρύψει τη γύμνια της

Ανακοίνωση στον απόηχο της καταστροφικής πυρκαγιάς

0
1

Ο Απόστολος Παπαϊωάννου, είναι δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ΛΑΣ Ρήγα Φεραίου

Μύδρους εξαπολύει σε βάρος της δημοτικής αρχής του Δημ. Νασίκα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, δημοτικός σύμβουλος, Αποστόλης Παπαϊωάννου, αφήνοντας σοβαρές αιχμές για έλλειψη πυροπροστασίας.

Στον απόηχο της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε και την περιοχή, ο κ. Παπαϊωάννου επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «οι φωτιές έσβησαν, καιρός η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου να δείξει-κρύψει τη γύμνια της» και πως «χρειάστηκε μια άσχημη κατάσταση να τους ξεγυμνώσει και να χαλάσει το αφήγημα της γκλαμουριάς που δοξάζει δημάρχους και πρωτοκλασάτους που σέρνουν πρώτοι το χορό σε γλέντια και τραγούδια, δίκην ευμάρειας σε στραπάτσο κοινωνία».

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ αναρωτιέται αν η Πολιτική Προστασία του Δήμου είχε σχέδιο, αν ήξερε ο καθένας τι θα κάνει αν ποτέ συμβεί το μοιραίο», ενώ καυτηριάζει το γεγονός ότι οι εποχικοί εργάτες πυροπροστασίας, αντί για μόνιμους πυροσβέστες, προσλήφτηκαν τον Ιούνιο, ενώ η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε 1η Μάιου.

«Ρώτησαν ποτέ αν εναέρια μέσα και πυροσβεστικά και πόσες δυνάμεις πυρόσβεσης χρειαζόταν και ήταν στη διάθεσή μας αν είχαν τα απαραίτητα εφόδια. Ευτυχώς όμως βρέθηκαν εθελοντές “ο λαός σώζει το λαό” με βυτία καλλιεργητές, αγροτικά μηχανήματα έστω και χωρίς σχέδιο και καθοδήγηση κι έσωσαν ότι μπόρεσαν αλλά και τα προσχήματα.

Ζητεί ακόμη να γίνει πλήρη καταγραφή για την περιβαλλοντική καταστροφή στην περιοχή και καταθέτει μία σειρά από προτάσεις όπως για πλήρη αποζημίωση των ζημιών στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις χωρίς καθυστέρηση, επίσης να καταβληθεί έκτακτο βοήθημα στους πληγέντες, κι ο δήμος να απαιτήσει κονδύλια για την αποκατάσταση πάσης φύσης κατεστραμμένης δεντροκαλιέργειας, φυτοκαλλιέργειας κ.α..

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.