Αλ. Μεϊκόπουλος:«Τα Τέμπη αφορούν τις οικογένειες των νεκρών.Από μόνο του αυτό έπρεπε να αρκεί»

0
0

Η υπόθεση των Τεμπών ενδιαφέρει τις οικογένειες των 57 νεκρών και αυτό από μόνο του έπρεπε να αρκεί.

Από εκεί και πέρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης μπορεί να κάνει τα δικά του γκάλοπ για να δει σε τι ποσοστό ενδιαφέρει τους πολίτες η συζήτηση για τις συνθήκες του δυστυχήματος και την απόδοση των πολιτικών και ποινικών ευθυνών στο ακέραιο.

Η δήλωση Γεωργιάδη αποτελεί μια θλιβερή επιβεβαίωση ότι η πολιτική, σε μεγάλο βαθμό, έχει απωλέσει την ανθρωπιά, την ενσυναίσθηση, τη σύνδεση με την κοινωνία. Η ανθρώπινη απώλεια, τα κοινωνικά προβλήματα μοιάζουν «μικρόκοσμος» για πολιτικούς στο τιμόνι μιας κυβέρνησης που ενώ αδυνατούν να σεβαστούν και τη μνήμη των νεκρών, θέλουν να πείσουν ότι «κόπτονται» για την αξιοπρέπεια των ζωντανών.

Τα Τέμπη δεν είναι υπόθεση καμιάς αντιπολίτευσης. Αφορά όλους.

Οι οικογένειες και η κοινωνία ζητούν απαντήσεις για τις πράξεις και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην υποβάθμιση του σιδηροδρόμου και τα τεράστια κενά ασφαλείας που είχαν σαν αποτέλεσμα ένα τρένο να κινείται προς τον θάνατο επί 12 λεπτά.

Απαντήσεις για την εντολή να καθαριστεί και να μπαζωθεί ο χώρος λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα, για την καθυστέρηση στις δειγματοληψίες εδάφους, για το τι τελικά προκάλεσε τη μεγάλη έκρηξη και την ταχεία εξάπλωση της φωτιάς.

Οι ποινικές ευθύνες διερευνώνται και οι πολιτικές ευθύνες δεν κρίθηκαν από τις εκλογές. Τα λεγόμενα Γεωργιάδη και άλλων Υπουργών της κυβέρνησης, που κινούνται εδώ και καιρό στην ίδια γραμμή, δε διαστρεβλώθηκαν.

 

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.