Αλ. Μεϊκόπουλος: «Να εγγυηθεί η κυβέρνηση την καταλληλότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων»

0
0

Η σημερινή αιφνίδια παύση λειτουργίας του Δημοτικού Γηπέδου Σερρών για λόγους στατικότητας αναδεικνύει το μεγάλο – και επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια – έλλειμμα σχεδιασμού για την έγκαιρη και λειτουργική συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας. Τη ίδια ώρα, αναδεικνύεται η τραγική έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων αφού, εν προκειμένω, ο ιστορικός Πανσερραϊκός που αγωνίζεται στη Superleague στερείται μέχρι νεοτέρας την έδρα του.

Πριν λίγες ημέρες και εν μέσω αγωνιστικής χρονιάς, ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας του Πανθεσσαλικού Σταδίου για λόγους συντήρησης προκαλώντας τεράστια προβλήματα στα σωματεία που κάνουν χρήση της εγκατάστασης. Ο ιστορικός για την πόλη σύλλογος της Νίκης Βόλου ωθήθηκε να αγωνιστεί εκτός νομού επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα και την αδικαιολόγητη κωλυσιεργία της Δημοτικής Αρχής να ανταπεξέλθει στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της.

Μετά και την παύση λειτουργίας του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ γίνεται αντιληπτό ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η κατάρτιση ενός συνολικού προγραμματισμού σε κεντρικό, κυβερνητικό και αυτοδιοικητικο επίπεδο για τον έλεγχο, τη συντήρηση, την ανακατασκευή των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και την κατασκευή νέων σύγχρονων υποδομών.

Η εποχή της ατιμωρησίας, της ανευθυνότητας, των «επικοινωνιακών» εγκαινίων και του «επωφελούς παραγοντισμού» πρέπει να τελειώσει και θα τελειώσει.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.