Αγροτικό πετρέλαιο για αγρότες που θα πουλήσουν το 2022 σε συνεταιρισμούς

  Συνάντηση Βεσυροπουλου με βουλευτές ΝΔ από την περιφέρεια

  0
  15

  Τη δυνατότητα στο σύνολο των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, να πωλήσουν την παραγωγή τους μέσω των συνεταιριστικών σχημάτων εντός του 2022, προκειμένου να εξασφαλίσουν την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου προβάλουν πλέον τα στελέχη της κυβέρνησης, σε μια αποδοχή ότι δύσκολα θα εισακουστεί το αίτημα του αγροτικού κόσμου για γενίκευση του εν λόγω μέτρου.

  Το ζήτημα της συμμετοχής του συνόλου των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών στο μέτρο της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου έθεσαν την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, οι βουλευτές Γιώργος Κωτσός, Γιώργος Αμανατίδης και Γιάννης Αντωνιάδης, με τον κ. Βεσυρόπουλο να προβάλει τον στόχο της κυβέρνησης για οργάνωση των αγροτών σε συνεργατικά σχήματα.

  Σημειώνεται ότι η εξαγγελία για τα 50 εκατ. ευρώ ενίσχυση μόνο σε νέους και συνεταιρισμένους, στο σύνολο των επαγγελματιών του χώρου, ικανοποιεί έναν αγρότη και αφήνει δυσαρεστημένους δύο, με τις πιέσεις να εντείνονται το τελευταίο διάστημα και την κυβέρνηση να βλέπει ότι η διάκριση που γίνεται αναφορικά με τον ΕΦΚ πετρελαίου θα επιφέρει ισχυρό πολιτικό πλήγμα.

  Η σχετική ανακοίνωση από τη συνάντηση των βουλευτών της ΝΔ με τον υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο αναφέρει:

  «Κίνητρα και λύσεις από το Υπουργείο Οικονομικών»

  Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, των Βουλευτών Ν. Καρδίτσας Γιώργου Κωτσού, Ν. Κοζάνης Γιώργου Αμανατίδη και Ν. Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη συζητήθηκαν σημαντικά θέματα, παρασχέθηκαν οι αναγκαίες διευκρινήσεις και προγραμματίσθηκε η προώθηση των θεμάτων που τέθηκαν από τους Βουλευτές.

  Ειδικότερα:

  Τέθηκε το θέμα της συμμετοχής του συνόλου των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών στο μέτρο της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου. Ο Υπουργός απάντησε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι η οργάνωση των αγροτών σε συνεταιριστικά – συνεργατικά σχήματα.

  Ως εκ τούτου υπάρχει η δυνατότητα, στο σύνολο των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, να συμμετάσχουν και να πωλήσουν την παραγωγή τους μέσω των συνεταιριστικών σχημάτων εντός του 2022.

  Με τον τρόπο αυτό θα καταστούν δικαιούχοι της επιστροφής του Ε.Φ.Κ στο πετρέλαιο.

  Διευκρίνισε επίσης ότι, δικαιούχοι της επιστροφής του ΕΦΚ είναι τα μέλη Συνεταιρισμών και Ομάδων Παραγωγών, οι νέοι αγρότες και όσοι κάνουν συμβολαιακή γεωργία.

  Συζητήθηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί που πωλούν τα δικά τους προϊόντα απευθείας στους καταναλωτές και έχουν την υποχρέωση άμεσης έκδοσης ηλεκτρονικού τιμολογίου.

  Στην περίπτωση που η αγοραπωλησία γίνει αργία, η έκδοση ηλεκτρονικού τιμολογίου θα γίνεται την πρώτη εργάσιμη μέρα αφού όμως έχει προηγηθεί η έκδοση χειρόγραφου παραστατικού.

  Ο Υπουργός αντιμετώπισε θετικά το θέμα και ζήτησε από τα Υπηρεσιακά στελέχη να διευκρινισθεί και διευθετηθεί ώστε να διευκολυνθεί η απευθείας πώληση στους καταναλωτές από τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων.

  Στο ζήτημα στήριξης των Αγροτικών Συνεταιρισμών μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα και σημαντικές ζημίες στην αγροτική παραγωγή, ο Υπουργός διαβεβαίωσε για τη σύμφωνη γνώμη του η οποία θα αποτυπωθεί με συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Κυβέρνησης στο προσεχές διάστημα.

  Η προταθείσα στήριξη των Συνεταιρισμών είναι πολύ σημαντική καθόσον, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών (χαλάζι, παγετός, πλημμύρες), μειώθηκε δραματικά η προς διαχείριση παραγωγή που οδηγεί σε σημαντική πτώση της οικονομικής δραστηριότητάς τους.

  Σε ότι αφορά στον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ, επαναβεβαίωσε την πρόθεση για σταδιακή κατάργησή του.
  Προτάθηκε στον Υπουργό η πρόβλεψη έκπτωσης 85-100%, των προσαυξήσεων στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, στην περίπτωση εφάπαξ αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια

  ΠΗΓΗthessaliatv.gr
  Προηγούμενο άρθροΤο πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα αύριο στον Βόλο
  Επόμενο άρθροΜεγ. Μοναστήρι: Βιολογικό τσίπουρο και κρασί από τον Χρήστο Καλτσουνά
  Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για τον εαυτό του... Ας γνωριστούμε με τον Καυστικό λοιπόν. Με λένε Γιάννη και ανήκω στην γενιά των σαραντάρηδων. Έχω δυο μεγάλες αγάπες στην ζωή μου, την πένα μου και τις εξερευνήσεις. Ωστόσο, η επιστήμη του ελέγχου του νου ήταν πάντα το στοίχημα με τον εαυτό μου. Από τότε που με θυμάμαι, ήθελα απλά να κρίνω τα κοινά με τον δικό μου τρόπο - και τα κατάφερα. Διάβασα πολύ, θυσίασα πράγματα, προσπάθησα να γίνω όσο καλύτερος μπορούσα, και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πνεύμα ανήσυχο και δραστήριο, δεν σταματώ να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου, να παρακολουθώ ανελλιπώς τα δρώμενα σε όλα τα χωριά του δήμου μας και να τα σχολιάζω με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο. Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες του karlanews για την αποδοχή τους. Ευχαριστώ επίσης προκαταβολικά όλους εσάς που θυσιάζετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε τις απόψεις μου.

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.