Αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης μετά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

0
0

Για ακόμα έναν χειμώνα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης προκαλεί ανησυχία στους καταναλωτές ειδικά και μετά τις πρόσφατες εξελίξεις με τον πόλεμο στο Ισραήλ.

«Είναι πρόβλημα το πετρέλαιο, είναι πρόβλημα οι τιμές, είναι πρόβλημα τα ενοίκια», αναφέρουν απεγνωσμένα.

Από την άλλη, οι πρατηριούχοι δεν δείχνουν ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου οι οποίες ανεβαίνουν καθημερινά πλέον λόγω του πολέμου στο Ισραήλ και εκφράζουν τις ανησυχίες τους.

«Η εβδομάδα που έρχεται θα βρει την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, ελαφρώς πιο αυξημένη, ενδεχομένως δύο, τρία λεπτά το λίτρο. Αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, η τιμή θα παραμείνει εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα», είπε ο πρόεδρος πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου.

«Αν κλείσουν τα στενά του Σουέζ, θα δούμε την τιμή να εκτοξεύεται. Στο κέντρο της χώρας και κάτω, οι παραγγελίες είναι ελάχιστες. Στο βορειότερο σημείο της χώρας, η ζήτηση έχει αρχίσει και είναι πραγματικά μεγάλη», συμπληρώνει ο κ. Παπαγεωργίου.

Λόγω της αύξησης που αναμένεται στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, οι ειδικοί συμβουλεύουν τους καταναλωτές να προμηθεύονται από νωρίς. Οι παραγγελίες όμως είναι ακόμα ελάχιστες καθώς η συνεχιζόμενη καλοκαιρία αναβάλλει τις αγορές.

Η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης θα ανοίξει την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.