Αυξάνονται οι μισθοί και τα επιδόματα στο Δημόσιο από την 1η Ιανουαρίου – Τι πρέπει να ξέρετε

0
476

Περίπου 663.000 υπάλληλοι και λειτουργοί του Δημοσίου, θα δουν αυξήσεις κατά 70 ευρώ τον μήνα στους μικτούς βασικούς τους μισθούς από την 1η Ιανουαρίου 2024, καθώς θα τεθούν σε ισχύ οι διατάξεις του ν. 5045/2023 για τις αλλαγές στα μισθολόγια του δημοσίου τομέα.

Η προσαύξηση είναι σταθερή, ανέρχεται στο ύψος των 70 ευρώ και προστίθεται στους βασικούς μισθούς. Το ετήσιο όφελος ανέρχεται σε 840 ευρώ, δηλαδή περίπου ένας μισθός ετησίως για όσους λαμβάνουν τον εισαγωγικό.

Αυξάνεται επίσης η οικογενειακή παροχή από 50 έως 70 ευρώ τον μήνα και το επίδομα θέσης ευθύνης, ένα επίδομα που παίρνουν πάνω από 60.000 δημόσιοι υπάλληλοι, κατά 30%.

Θα αυξηθεί επίσης κατά 15 ευρώ το επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας για εργαζόμενους στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας.

Επίσης θα αυξηθούν τα μισθολογικά κλιμάκια των μελών ΔΕΠ και οι αυξήσεις αυτές θα ισχύσουν αναδρομικά από 7/10/2022.

Τις αυξήσεις μισθών και επιδομάτων στο Δημόσιο ενεργοποιεί η εγκύκλιος του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνου Πετραλιά με την οποία παρέχονται οδηγίες για τον υπολογισμό της μισθοδοσίας όλων των πολιτικών υπαλλήλων, αλλά και των ενστόλων στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών, των δικαστών, των πανεπιστημιακών καθηγητών και άλλων κρατικών λειτουργών που αμείβονται βάσει ειδικών μισθολογίων.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.