Τηλεφωνικές απάτες με πρόσχημα ατυχήματα στον Ρήγα Φεραίο

0
1

Να εξαπατήσουν τηλεφωνικά δημότες στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου,

προκειμένου να αποσπάσουν χρηματικά ποσά με πρόσχημα ατυχήματα συγγενικών τους προσώπων, επιχείρησαν τις τελευταίες ημέρες επιτήδειοι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Ρήγα Φεραίου, «ενημερώνουμε τους δημότες ότι παρατηρήθηκαν περιστατικά με τηλεφωνικές κλήσεις επιτήδειων, οι οποίοι προσπαθούν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά με πρόφαση ατυχήματα συγγενικών προσώπων. Είναι απάτη. Μην δίνετε χρήματα σε κανέναν που σας καλεί για δήθεν ατυχήματα συγγενικών σας προσώπων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Από την πλευρά της η Αστυνομία συνιστά στους πολίτες να μην πείθονται εύκολα από άτομα τα οποία τους «πλησιάζουν» ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.

Επίσης, να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου.

Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού ή συγγενικού προσώπου, να επιδιώκουν πάντα οι ίδιοι να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το γνωστό ή συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται από το τηλέφωνο του πολίτη και με δική τους πρωτοβουλία.
Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς τους.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.