75.296,52€ το χρέος της προηγούμενης δημοτικής αρχής για τη σταθερή τηλεφωνία

1
5

xrei-ote-laitsouΔεν έφτανε το χρέος ύψους 21.561,82 ευρώ που «κληρονόμησε» η δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου από την προηγούμενη, παραλαμβάνοντας τα ηνία του Δήμου Ρήγα Φεραίου στις αρχές Σεπτεμβρίου που αφορούσαν στο πρόγραμμα 7 λογαριασμών κινητών τηλεφώνων, από την καταγραφή των οικονομικών στοιχείων που συνεχίζεται στο Δήμο, διαπιστώθηκε ένα ακόμη μεγάλο χρέος που αφορά στη σταθερή τηλεφωνία του ΟΤΕ.

Ειδικότερα ερευνώντας το θέμα και μετά από τηλεφωνική ενημέρωση που είχε η δημοτική αρχή με τον ΟΤΕ και στη συνέχεια με την παραλαβή της αναλυτικής κατάστασης που ζητήθηκε και εστάλη ηλεκτρονικά από τον ΟΤΕ με τις αναλυτικές χρεώσεις της κάθε μίας παροχής διαπιστώθηκε με μεγάλη έκπληξη ότι το συνολικό χρέος που παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή ανέρχεται στο ποσό των 75.296,52€.

Το ποσό αυτό αναλύεται ως εξής: 58.175,32€ αφορά σε σταθερά τηλέφωνα που αντιστοιχούν στο ΑΦΜ του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ενώ 17.121,20€ αντιστοιχούν σε οφειλές παροχών που ανήκαν στις παλαιές κοινότητες του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι η νέα Δημοτική Αρχή καλείται να διαχειριστεί και αυτό το χρέος των 75.296,52€ όμως εύλογα προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα:

1.- Έλεγξε ποτέ κανείς αυτή τη δαπάνη-οφειλή; Και εάν ελέγχθηκε ποια είναι τα μέτρα που ελήφθησαν;

2.- Πόσα χρήματα χρειάζεται τελικά ο Δήμος για μηνιαίες δαπάνες στον ΟΤΕ;
Η νέα Δημοτική Αρχή μόλις διαπιστώθηκε το υπέρογκο ποσό της οφειλής για τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου, αποφάσισε άμεσα τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό των δαπανών, ήρθε σε επαφή με την εταιρεία για τη διευθέτηση του χρέους.

Τα μέτρα που ελήφθησαν άμεσα είναι η διακοπή πολλών ανενεργών παροχών που διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν μετά από έρευνα που έγινε καθώς επίσης και η φραγή εξερχομένων κλήσεων προς κινητά από όλες τις παροχές με εξαίρεση των διευθυντών και προϊσταμένων των υπηρεσιών.

Με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας σε δήλωσή του αναφέρει το εξής «Είμαστε υποχρεωμένοι να δημοσιοποιήσουμε και αυτές τις οφειλές, διότι ο κόσμος οφείλει να ξέρει σε ποια οικονομική κατάσταση βρίσκεται ο Δήμος και τις οφειλές τις οποίες κληρονομήσαμε και ασφαλώς δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό το έργο μας, αφού είμαστε υποχρεωμένοι να εξοφλήσουμε χρέη και να αποκαταστήσουμε έτσι το κύρος του Δήμου στην τοπική κοινωνία.

Θέλω ωστόσο να επαναλάβω για μία ακόμη φορά και να διαβεβαιώσω τους δημότες μας πως θα διαχειριστούμε το δημοτικό χρήμα με σεβασμό και φειδώ. Προσήλθαμε στο Δήμο αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στα κακώς κείμενα και στις νοοτροπίες που ήθελαν το Δήμο «ξέφραγο αμπέλι».

Εργαζόμαστε με όρεξη, ζήλο, διαφάνεια και αξιοκρατία, προκειμένου ο τόπος μας να πάει ένα βήμα μπροστά. Έχουμε πέντε χρόνια μπροστά μας, θα εργαστούμε και πιστεύουμε πως θα φέρουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Η προσπάθειά μας για ένα καλύτερο κοινό μέλλον, θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερο πάθος και αποφασιστικότητα, κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες αλλά και σε όσους με διάφορες μεθοδεύσεις προσπαθούν να στήσουν εμπόδια σε αυτό. Δυστυχώς το πάθος της εξουσίας τους έχει «τυφλώσει τόσο» που δεν βλέπουν τίποτα εκτός από την προσωπική τους ανάδειξη σε τιμητές των πάντων, όταν θα έπρεπε να σιωπούν και να απολογούνται στους δημότες του Δήμου Ρήγα Φεραίου για την «κληρονομιά που άφησαν πίσω τους».

Δελτίο Τύπου Δήμου Ρήγα Φεραίου

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το δελτίο τύπου για μένα, είναι μισό. Περιμένω να μάθω ότι αυτοί που προκάλεσαν το έλλειμμα … πλήρωσαν. Ποιός είναι υποχρεωμένος να εξοφλήσει το χρέος; αν είναι ο δήμος, αυτό σημαίνει ότι θα πληρωσουμε εμείς. Δήμαρχε η ατιμωρησία κατέστρεψε τη χώρα. Όσοι προκάλεσαν το χρέος να αναλάβουν την εξάλειψή του. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.