34ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Ριζομύλου

0
10

diaplasi-rizomilou

Το Ριζομυλιώτικο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών αποτελεί σημείο συνάντησης πολιτισμών από όλη την Ελλάδα.  Ο Ριζόμυλος υποδέχεται παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα και χορεύει σε μουσικά ακούσματα από κάθε μεριά της Ελλάδας. Εκατοντάδες χορευτές με τις παραδοσιακές φορεσιές τους αλλά και με την ιδιαίτερη κουλτούρα τους, συνθέτουν ένα πολιτισμικό μωσαϊκό και δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα στην γιορτή αυτή.

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Ριζομύλου συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ριζομύλου «Η Διάπλαση» με την βοήθεια του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Όραμα των διοργανωτών και της μεγάλης ομάδας των χορευτών του είναι η καθιέρωση του φεστιβάλ ως μιας ανοικτής γιορτής που θα φέρνει κοντά χορευτές και συγκροτήματα από ολόκληρη την Ελλάδα και την ανάδειξη του Ριζομύλου ως κέντρου λαϊκού πολιτισμού και παράδοσης.

Σε αυτό το όμορφο φεστιβάλ συμμετέχουν :

1) Ο Σύλλογος παραδοσιακών χορών Πειραιά – Παλλήνης- Καλλιθέας «Ηγεχόρος» με χορούς Κεφαλονιάς. Κοντά τους θα είναι οι μουσικοί: Παύλος Μπατσικούρας στο  βιολί και Γιάννης Σεβαστόπουλος στο λαούτο.

Ηγέχορος Πειραιά Παλλήνης Καλλιθέας

—– . —–

2) Ο Σύλλογος Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Βόλου «Το Εγγλεζονήσι» με χορούς Μικράς Ασίας

—– . —–

3) Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ριζομύλου «Η Διάπλαση» με τα παρακάτω τμήματα της

α) αρχαρίων

β) παιδιών δημοτικού σχολείου με χορούς από τη Ρούμελη

γ) παιδιών γυμνάσιου με χορούς από τη Μακεδονία και

δ) τμήμα παραστάσεων -επιδείξεων με χορούς από τον Έβρο και την Ανατολική  Ρωμυλία (Βόρεια Θράκη)

diaplasi-rizomilou

Καλούνται όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Ρήγα Φεραίου και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και οι φίλοι της «Διάπλασης» να τιμήσουν με την παρουσία τους την παραπάνω εκδήλωση

α) για να γνωρίσουν την πλούσια ελληνική λαϊκή πολιτιστική κληρονομιά και

β) για να περάσουν ένα δροσερό και γεμάτο ζωντάνια καλοκαιρινό βραδύ. Αυτό το εγγυώνται τα έμπειρα και γνωστά χορευτικά συγκροτήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Προηγούμενο άρθροΔΕΗ: Παράταση στο πρόγραμμα διακανονισμού ληξιπρόθεσμων οφειλών
Επόμενο άρθροΣυνδέονται σιδηροδρομικά Φερές- Βελεστίνο
Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για τον εαυτό του... Ας γνωριστούμε με τον Καυστικό λοιπόν. Με λένε Γιάννη και ανήκω στην γενιά των σαραντάρηδων. Έχω δυο μεγάλες αγάπες στην ζωή μου, την πένα μου και τις εξερευνήσεις. Ωστόσο, η επιστήμη του ελέγχου του νου ήταν πάντα το στοίχημα με τον εαυτό μου. Από τότε που με θυμάμαι, ήθελα απλά να κρίνω τα κοινά με τον δικό μου τρόπο - και τα κατάφερα. Διάβασα πολύ, θυσίασα πράγματα, προσπάθησα να γίνω όσο καλύτερος μπορούσα, και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πνεύμα ανήσυχο και δραστήριο, δεν σταματώ να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου, να παρακολουθώ ανελλιπώς τα δρώμενα σε όλα τα χωριά του δήμου μας και να τα σχολιάζω με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο. Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες του karlanews για την αποδοχή τους. Ευχαριστώ επίσης προκαταβολικά όλους εσάς που θυσιάζετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε τις απόψεις μου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.