150 μαθητές γέμισαν γνώσεις για την ζωή και το έργο του Ρήγα Βελεστινλή

0
5

Το ενδιαφέρον των παιδιών προσέλκυσε η 1η Μαθητική Δράση με παράλληλη Έκθεση Δημιουργιών και χειροτεχνιών που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Ρήγα Φεραίου την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 στην πλατεία του Ρολογιού στο Βελεστίνο.

Συμμετείχαν περίπου 150 μαθητές των τάξεων Ε’ και ΣΤ’ όλων των δημοτικών σχολείων του Δήμου με τη συνοδεία των δασκάλων τους. Οι δράσεις όξυναν το πνεύμα και τη φαντασία τους, ανέπτυξαν το αίσθημα της ομαδικής συμμετοχής και συνεργασίας και τους γέμισαν με γνώσεις για τη ζωή και το έργο του Ρήγα Βελεστινλή. Οι μικρότερες τάξεις απέστειλαν χειροτεχνίες με θέμα τον Ρήγα οι οποίες εκτέθηκαν σε μαθητική έκθεση.

Οι μαθητές κλήθηκαν να λύσουν κρυπτόλεξα, να δημιουργήσουν φράσεις εμπνευσμένες από τον Ρήγα, ζωγράφισαν τη σημαία του ως αναμνηστικό για τα σχολεία τους, έφτιαξαν παζλ με τη Χάρτα και με ρήσεις του Ρήγα και αναζήτησαν μέσα από κείμενα και χάρτες που τους δόθηκαν να βρουν στοιχεία για τον Ρήγα.

Ο Αντιδήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Νικόλαος Πρίντζος δήλωσε: «Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που διοργανώσαμε ως δήμος μαθητική δράση για τα σχολεία μας. Το θέμα ήταν ο Ρήγας, λόγω της συμπλήρωσης 220 χρόνων από το θάνατο του. Οι μαθητές με μεγάλο ενδιαφέρον και καλή διάθεση ανταποκρίθηκαν με τους εκπαιδευτικούς τους και ευελπιστούμε να καθιερωθεί κάθε χρόνο με διαφορετική ιστορική θεματική ενότητα, ώστε τα παιδιά να μαθαίνουν την πλούσια ιστορία του τόπου τους μέσα από παιχνίδι, δημιουργία και μάθηση».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.