Ψήφο κατά συνείδηση οι περιφερειακοί σύμβουλοι για τις επενδύσεις βιομάζας

0
6

viomazaΨήφο κατά συνείδηση των περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφίας στο θέμα της επένδυσης των εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα στο Ριζόμυλο και στο Αερινό , προανήγγειλε μιλώντας το πρωί στο Ράδιο Ένα 102,5 ο περιφερειάρχης θεσσαλίας Κ. Αγοραστός.

Ο κ. Αγοραστός, επεσήμανε ότι βάση νόμου όλα όσα αφορούν τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων των δυο επενδύσεων είναι ορθά, χαρακτηριζοντας τες ως απορρυπαντικές επενδύσεις.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας επέρριψε ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής και τους εκπροσώπους της για το γεγονός ότι δεν συμμετείχαν στην ενημέρωση επί των επενδύσεων που προκάλεσε η Περιφέρεια, επισημαίνοντας ότι είναι ενδιαφέρουσα ως εναλλακτική λύση η πιθανότητα χωροθέτησης των εν λόγω επενδύσεων στα όρια της ΒΙΠΕ του Βελεστίνου, μολονότι η όποια απόφαση που θα παρθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει γνωμοδοτικό και μόνο χαρακτήρα.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.