Χωρίς υποδομές Κοκκίνα, Αγ. Δημήτριος, Ελευθεροχώρι και Περίβλεπτο

0
9

Συνθήκες εγκατάλειψης, υποβάθμισης της ποιότητας ζωής και απουσίας υποδομών κατέγραψε ο υποψήφιος δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Χαράλαμπος Πάσχος ο οποίος επισκέφθηκε χθες την Κοκκίνα, το Ελευθεροχώρι, το Περίβλεπτο και τον Άγιο Δημήτριο.

Ο κ. Πάσχος στις προεκλογικές συγκεντρώσεις που πραγματοποίησε, παρουσίασε τις δράσεις που θα υλοποιήσει ο συνδυασμός «Βόλος Έξυπνη Πόλη» και είχε εκτενή διάλογο με τους κατοίκους των χωριών.

«Η Κοκκίνα, το Ελευθεροχώρι, το Περίβλεπτο και ο Άγιος Δημήτριος είναι χωριά με έντονη αγροτική παράδοση, όπου κάτοικοι δραστηριοποιούνται ως γεωργοί και κτηνοτρόφοι και στηρίζουν την οικονομική τους επιβίωση από αυτή την δραστηριότητα. Αυτό που με λύπη διαπιστώσαμε, ήταν η εγκατάλειψη αυτών των περιοχών σε όλα τα επίπεδα, γεγονός που μας το επισήμαναν πολλάκις και οι ίδιοι οι δημότες. Την πενταετία που μας πέρασε τα χωριά αυτά αφέθηκαν στην τύχη τους από την δημοτική αρχή που δεν τους στήριξε ούτε στα έργα καθημερινότητας, ούτε στις υποδομές ανάπτυξης ούτε τα θεσμικά αιτήματα ως αγρότες που είναι».

Ο κ. Πάσχος δεσμεύτηκε πως «θα σταθεί στο πλευρό των γεωργών και των κτηνοτρόφων στα δίκαια αιτήματά τους και θα βρίσκεται συνεχώς στα γραφεία των αρμόδιων υπουργών μέχρι να δοθούν οι απαιτούμενες λύσεις».

Παράλληλα αναφέρθηκε στις υποδομές λέγοντας πως «με το που θα αναλάβουμε καθήκοντα, θα δράσουμε άμεσα για την αναβάθμιση της αγροτικής οδοποιίας, την δημιουργία χωμάτινων φραγμάτων για την αποθήκευση και αξιοποίηση του νερού που τώρα χάνεται, τη στιγμή που οι αγρότες πληρώνουν τεράστια ποσά για την άρδευση των χωραφιών τους, αλλά και την αναβάθμιση των πλατειών και των άλλων κοινόχρηστων χώρων. Δέσμευσή μας είναι η ελάφρυνση στα δημοτικά τέλη από όλους τους αγρότες και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Και θα το πετύχουμε αυτό μέσα από το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου, την ορθολογική διαχείριση των εσόδων και την διεκδίκηση πόρων από χρηματοδοτικά προγράμματα».

Για την Κόκκινα ο κ. Πάσχος τόνισε επίσης πως «θα αξιοποιήσουμε των σπήλαιο, ένα σημαντικό χώρο για την τόνωση του πολιτισμού, ενώ στο Ελευθεροχώρι θα προχωρήσουμε σε νέα υδρευτική γεώτρηση και θα αναδείξουμε σε πανελλήνια κλίμακα την συνάντηση των ιππέων δίνοντας νέα ώθηση στην συγκεκριμένη περιοχή.

Στο Περίβλεπτο θα προχωρήσουμε στην δημιουργία κτηνοτροφικού πάρκου για την ενίσχυση των πολλών κτηνοτρόφων που έχει η περιοχή. Επίσης σε δημοτική έκταση θα δημιουργήσουμε φωτοβολταικό πάρκο για την οικονομική ελάφρυνση από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ».

Στον Άγιο Δημήτριο ο κ. Πάσχος δεσμεύτηκε για την αναβάθμιση της καθαριότητας και του πρασίνου, την έναρξη εργασιών για την αποκατάσταση της εσωτερικής οδοποιίας, την υλοποίηση δράσεων για την βελτίωση των κοινόχρηστων χώρων.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.