Χατζηδάκης: Αντί να ζητήσουν μια συγγνώμη κουνούν το δάκτυλο και στα ίδια τα θύματα

0
21

“Πότε θα μάθουν να μην παριστάνουν τους εισαγγελείς σε κάθε περίπτωση; Διότι ακόμα και μέσα σε αυτή την τραγωδία, αντί να ζητήσουν μια συγνώμη κουνούν το δάκτυλο και στα ίδια τα θύματα” δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, στο ΑΠΕ.

“Όλοι οι Έλληνες πενθούμε. Όλοι βουρκώσαμε. Όλοι λυγίσαμε μπροστά σε αυτό το απίστευτο θέαμα. Οικογένειες να πεθαίνουν αγκαλιά και να βρίσκονται στη συνέχεια απανθρακωμένες. Όλοι τιμούμε τη μνήμη των νεκρών και όλοι όσοι παίρνουμε αποφάσεις οφείλουμε να εργαστούμε έτσι ώστε αυτά να μη συμβούν ποτέ ξανά στην πατρίδα μας” ανέφερε.

“Όπως και να μετράει κανείς τα πράγματα σε σχέση με την ένταση του αέρα, ό, τι και να αποδειχθεί σε σχέση με ενδεχόμενο εμπρησμό, οι νεκροί που χάθηκαν -ανάμεσά τους και πολλά παιδιά- δεν θα γυρίσουν πίσω. Και ο πόνος των συγγενών, αλλά και όλων των Ελλήνων που ακουμπούν αυτή την ώρα στα φέρετρα τους, δεν πρόκειται να απαλυνθεί. Πολλές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο μπορεί να ψάχνουν δικαιολογίες για να αποσείσουν τις ευθύνες τους. Τις κυβερνήσεις, όμως, τις χρειαζόμαστε για τα δύσκολα. Δεν ψηφίζουμε κυβερνήσεις για να τις έχουμε μόνο στη νηνεμία, στις μπουνάτσες και στις λιακάδες. Ούτε ψηφίζουμε κυβερνήσεις για να σηκώνουν ψηλά τα χέρια μπροστά σε ενδεχόμενους εμπρησμούς. Ποια είναι η διαφορά; Ότι ορισμένες κυβερνήσεις στον κόσμο, και ορισμένα πολιτικά και διοικητικά στελέχη, έχουν τύψεις. Και οι τύψεις αυτές οδηγούν στις αντίστοιχες αποφάσεις. Η δική μας κυβέρνηση, προφανώς, δεν έχει τύψεις” τόνισε.

“Όλοι ζούμε στην ίδια χώρα. Δεν πιστεύω ότι όλοι οι διάβολοι είναι συγκεντρωμένοι σε ένα σημείο και όλοι οι άγγελοι σε ένα άλλο. Η χώρα αυτή έχει διαχρονικές αδυναμίες. Αλλά σε όλες τις χώρες υπάρχει μια εκλεγμένη κυβέρνηση που εποπτεύει, δίνει τις κατευθύνσεις και παίρνει τις τελικές αποφάσεις. Αυτό πολύ περισσότερο ισχύει στη δική μας περίπτωση, καθώς η σημερινή κυβέρνηση κυβερνά πλέον σχεδόν 4 χρόνια. Πόσα χρόνια χρειάζονται για να μάθουν; Και πότε θα μάθουν να μην παριστάνουν τους εισαγγελείς σε κάθε περίπτωση; Διότι ακόμα και μέσα σε αυτή την τραγωδία, αντί να ζητήσουν μια συγνώμη κουνούν το δάκτυλο και στα ίδια τα θύματα. Προχθές παραδόξως και εκ των υστέρων ο κ. Τσίπρας ανέλαβε, όπως είπε, την πολιτική ευθύνη. Ποια πολιτική ευθύνη όμως αφού ακόμα ισχυρίζονται ότι τα έκαναν όλα τέλεια;” υπογράμμισε.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.