Χαρ. Πάσχος. Επείγει η αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου

0
17

Από τις επισκέψεις μας σε χώρους υγείας αυτό που διαπιστώνουμε, είναι τα σοβαρά προβλήματα, οι ελλείψεις και τα κενά σε προσωπικό που αντιμετωπίσουν οι δομές υγείας οι οποίες λειτουργούν στον Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Μια κατάσταση που έχει οπωσδήποτε σχέση με τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας που ακολουθήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και είχαν ως αποτέλεσμα την δραματική μείωση των δημόσιων δαπανών για την Υγεία, αλλά είναι απόρροια και της αδιαφορίας καθώς και της ανικανότητας της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Οι δημότες μας είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν πολύ συχνά είτε στο Νοσοκομείο Βόλου είτε στα δύο Νοσοκομεία της Λάρισας, γιατί δεν μπορούν να έχουν στον τόπο τους τις αναγκαίες υπηρεσίες ιατρικής περίθαλψης, καθώς λείπει ο απαιτούμενος εξοπλισμός.

Επίσης παρατηρείται εδώ και πολλούς μήνες το φαινόμενο να μετακινούνται γιατροί από τον Άγιο Γεώργιο και τα Κανάλια προς τις Βόρειες Σποράδες, ώστε να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν εκεί.
Οι αποφάσεις αυτές προέρχονται από το υπουργείο Υγείας και την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και η δημοτική αρχή είναι απλός θεατής αυτής της κατάστασης για την οποία διαμαρτύρονται και δικαίως όλοι οι κάτοικοι.

Στις συζητήσεις μας με κατοίκους και το προσωπικό, αυτό που επισημαίνουν όλοι με δραματικό τόνο, είναι η ανάγκη να γίνουν προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων σε άλλες κρίσιμες ειδικότητες, να αναβαθμιστεί ο εξοπλισμός και να βελτιωθούν οι υποδομές.
Το περιφερειακό ιατρείο Καναλίων πρέπει να ενισχυθεί με προσωπικό, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα άλλα αγροτικά ιατρεία.

Οι δημότες μας πρέπει να νιώθουν ασφαλείς ότι η υγεία τους δεν θα παίζεται κορώνα-γράμματα, επειδή μπορεί να μην υπάρχει ο γιατρός ή το ασθενοφόρο να έχει ξεμείνει από προσωπικό για να καλύψει την βάρδια του.

Το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου δεν διαθέτει το εξειδικευμένο προσωπικό εδώ και καιρό για να πραγματοποιήσει διάφορες εξετάσεις στους ασθενείς, χρειάζεται ενίσχυση σε γιατρούς σημαντικών ειδικοτήτων και πρέπει να τονωθεί στο θέμα των πληρωμάτων ασθενοφόρου.
Παράλληλα χρειάζεται άμεσα φροντίδα και στο θέμα των υποδομών του, ενώ και ο αύλειος χώρος στην είσοδο είναι απεριποίητος, κάτι που θα έπρεπε ήδη να έχει φροντίσει η δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει.

Η θωράκιση της υγείας των δημοτών είναι η ύψιστη υποχρέωση όλων μας και εμείς ως δημοτική παράταξη «Όλοι μαζί μπροστά» θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαιτούμενες διεκδικήσεις, ώστε ο Δήμος μας να είναι εξασφαλισμένος σε προσωπικό και εξοπλισμό για την παροχή της απαιτούμενης ιατροφαρμακευτικής κάλυψης στους δημότες μας. Από το Κεραμίδι μέχρι και το Ελευθεροχώρι όλοι οι δημότες πρέπει να έχουν ισότιμη και επαρκή πρόσβαση στο αγαθό της υγείας.

 

Του Χαράλαμπου Πάσχου

Υποψήφιου δημάρχου Δήμου Ρήγα Φεραίου

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.