Χαράλαμπος Πάσχος: Να δώσουμε ξανά τις ευκαιρίες ανάπτυξης στο Στεφανοβίκειο

0
4

Προεκλογική συγκέντρωση σε ένα πυκνό ακροατήριο γεμάτο παλμό και ενθουσιασμό πραγματοποίησε χθες στο Στεφανοβίκειο ο υποψήφιος δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Χαράλαμπος Πάσχος.
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όλοι μαζί Μπροστά» παρουσία κατοίκων και υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων παρουσίασε τους άξονες δράσης που θα προχωρήσει με στόχο να δώσει στο Στεφανοβίκειο τις ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης.

Ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά πως «οι κάτοικοι του Στεφανοβικείου κουράστηκαν και απογοητεύτηκαν με τα ψέματα και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Ζουν σε μια περιοχή με μεγάλες προοπτικές και δυνατότητες, μια περιοχή που είναι από τους κεντρικούς μοχλούς εξέλιξης του Δήμου μας, αλλά διαπίστωσαν με λύπη και οργή ότι εδώ και πέντε χρόνια δεν έγινε τίποτα στον τόπο τους, ώστε να νιώσουν ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο. Η απερχόμενη δημοτική αρχή ανίκανη και διχασμένη, έπαιξε στις πλάτες των δημοτών αδιαφορώντας για τους πολλούς και κοιτάζοντας πώς θα ευνοήσει μια μικρή ομάδα που κοιτούσε μόνο τα προσωπικά της συμφέροντα».

Ο κ. Πάσχος αναφέρθηκε στην μίσθωση εκτάσεων από τον Δήμο σε ημετέρους, μια ενέργεια που εξόργισε τον κόσμο του Στεφανοβικείου, ενώ τόνισε για το υδροδοτικό λέγοντας πως «μετά από 4,5 χρόνια η απερχόμενη δημοτική αρχή ακολούθησε την λύση που είχε προτείνει και υλοποιήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή. Για 4,5 χρόνια μίσθωνε ιδιωτική γεώτρηση σε δικό της δημοτικό σύμβουλο και δεν αξιοποιούσε τον αγωγό 8,5 χιλιομέτρων που είχε κατασκευάσει η προηγούμενη δημοτική αρχή, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο υδροδοτικό ζήτημα του Στεφανοβικείου».

Ο κ. Πάσχος αναφερόμενος στο πρόγραμμα δράσεων για το Στεφανοβίκειο τόνισε πως θα ξεκινήσουν άμεσα εργασίες για την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας η οποία έχει εγκαταλειφθεί, ενώ για τους αγρότες και τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες θα ακολουθηθεί ειδικό πρόγραμμα ελαφρύνσεων στα δημοτικά τέλη.

Επίσης τόνισε πως θα γίνουν όλες οι ενέργειες, ώστε να κατασκευαστεί κωπηλατοδρόμιο στην λίμνη Κάρλα και έτσι να εξελιχθεί το Στεφανοβίκειο σε ένα πανελλήνιο κέντρο αθλητικών αγώνων. Για το Μουσείο της περιοχής εξέφρασε την απογοήτευσή του που είναι κλειστό λέγοντας πως η απερχόμενη δημοτική αρχή κλείνει και απαξιώνει τα μουσεία, ενώ εμείς θα τους δώσουμε πνοή και λειτουργία.

Παράλληλα ο κ. Πάσχος τόνισε πως θα δημιουργηθεί στην περιοχή φωτοβολταικό πάρκο σε δημοτική έκταση και τα νοικοκυριά θα έχουν ωφέλεια από χαμηλότερους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ενώ πρόσθεσε πως θα γίνει παρέμβαση σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους στο πράσινο, στον φωτισμό και στην καθαριότητα, σημαντικά θέματα της καθημερινότητας που έχουν μείνει ανεπίλυτα.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ρήγα Φεραίου επισήμανε πως «στόχος μας είναι να παραμένουν οι νέοι στην επαρχία, να κάνουν εδώ τις οικογένειές τους και να εξελίσσονται. Είναι πολύ λυπηρό που οι μαθητές στα σχολεία μειώνονται, γιατί οι νέοι βλέπουν ότι δεν υπάρχει προοπτική. Και σε αυτό φέρει μεγάλη ευθύνη η απερχόμενη δημοτική αρχή. Εμείς από τις 26 Μαΐου και μετά θα σηκώσουμε τα μανίκια και με δράσεις, παρεμβάσεις θα αλλάξουμε την σημερινή εικόνα μιζέριας και εγκατάλειψης».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.