Χαράλαμπος Πάσχος: Θα αλλάξουν όψη το Αερινό, ο Αγ. Γεώργιος και ο Ριζόμυλος

0
11

Συγκεκριμένες προτάσεις μέσα από ένα επεξεργασμένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων για την βελτίωση της καθημερινότητας και την πολύπλευρη ανάπτυξη των δημοτικών ενοτήτων Ριζομύλου, Αερινού και Αγίου Γεωργίου, κατέθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όλοι μαζί μπροστά» κ. Χαράλαμπος Πάσχος.

Ο κ. Πάσχος συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους και των τριών προαναφερθεισών περιοχών μιλώντας σε ένα πυκνό ακροατήριο, ενδεικτικό της μεγάλης στήριξης που τυγχάνει ο συνδυασμός «Όλοι μαζί μπροστά» από τις τοπικές κοινωνίες.

Μιλώντας στο Αερινό ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Πάσχος τόνισε ότι θα λειτουργήσει νέα υδρευτική γεώτρηση για την αντιμετώπιση του υδρευτικού ζητήματος. Επίσης αναφέρθηκε στις δράσεις αναβάθμισης του αστικού χώρου που περιλαμβάνουν την εφαρμογή της μελέτης του αύλειου χώρου Πολύκεντρου Αερινού η οποία δεν αξιοποιήθηκε από την απερχόμενη δημοτική αρχή προσθέτοντας πως στόχος είναι το Πολύκεντρο να εξελιχθεί σε ένα συνεδριακό κέντρο με πολλές χρήσεις. Παράλληλα μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας της πλατείας των προσφύγων αλλά και για την κατασκευή νέας γεφυροπλάστιγγας.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε και για την σιδηροδρομική γραμμή Αερινού-Βελεστίνου λέγοντας πως στο πλαίσιο του μουσειακού σιδηρόδρομου θα μπορούσε να αποκτήσει μια ευρύτερη χρήση με επισκέπτες και φίλους του σιδηρόδρομου που θα έρχονταν στην περιοχή, αλλά και σχολεία.
Επισκεπτόμενος στην συνέχεια τον Άγιο Γεώργιο τάχθηκε υπέρ της εγκατάστασης και λειτουργίας φωτοβολταικού πάρκου τα έσοδα του οποίου θα αξιοποιούνται για την βελτίωση των υποδομών της συγκεκριμένης δημοτικής ενότητας.

Ακόμη ο κ. Πάσχος δεσμεύτηκε για την δημιουργία μικρού κυκλοφοριακού πάρκου, την τοποθέτηση σύγχρονων ηλιακών φωτιστικών, την αισθητική αναβάθμιση της εισόδου του Αγίου Γεωργίου μέσα από την δενδροφύτευση, την λειτουργία της εφεδρικής υδρευτικής γεώτρησης.
Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη ανάπλασης της κεντρικής πλατείας με σεβασμό στην αρχική μελέτη του έργου.

Τελευταίος σταθμός της χθεσινής περιοδείας του υποψήφιου δημάρχου ήταν ο Ριζόμυλος, όπου ο κ. Πάσχος ανέφερε πως η περιοχή εγκαταλείφθηκε στην τύχη της από την απερχόμενη δημοτική αρχή.
Ο ίδιος παρουσίασε συγκεκριμένες δράσεις λέγοντας πως «από την επομένη των εκλογών θα εργαστούμε σθεναρά για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, τη διευθέτηση των προβλημάτων στη θέση «Χάνδακας», την ασφαλτόστρωση του δρόμου προς τα Κανάλια, την αξιοποίηση της κεντρικής αποθήκης του γεωργικού συνεταιρισμού, ώστε να αποκτήσει η περιοχή έναν σύγχρονο χώρο πολιτισμού».

Παράλληλα ο κ. Πάσχος τόνισε πως «γνωρίζοντας την παράδοση του Ριζόμυλου θα προχωρήσουμε στην ίδρυση καρναβαλικού οργανισμού με έδρα την συγκεκριμένη περιοχή».
Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι σε όλες τις δημοτικές ενότητες θα υπάρχει ελάφρυνση των δημοτικών τελών για τους παραγωγούς, τα άτομα με αναπηρία, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.