Τόσκας για Ρουβίκωνα: Και στον Λευκό Οίκο πετούν χαρτάκια αλλά δεν συλλαμβάνονται

0
10

«Και έξω από τον Λευκό Οίκο πετούν χαρτάκια σε διαμαρτυρίες, αλλά δεν συλλαμβάνονται», υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας  στα Νέα Σαββατοκύριακο, ερωτηθείς για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στη δράση του «Ρουβίκωνα».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη λέει ότι η πρακτική που εφαρμόζεται σε παραβατικές συμπεριφορές είναι η σύλληψη και η παράδοση στη δικαιοσύνη.

«Υπάρχουν πάνω από 100 περιπτώσεις στις οποίες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια μέλη της ομάδας αυτής.  Προσπαθούμε να συλλαμβάνουμε όσους εκτρέπονται και παραβαίνουν τον νόμο και τους οδηγούμε στη Δικαιοσύνη» απαντά ο κος Τόσκας στην ερώτηση «αιφνιδιασμός ή ανοχή στη δράση του Ρουβίκωνα.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζει ότι η Αστυνομία έχει εντολή να δρα άμεσα στα Εξάρχεια, ακόμα και αν υπάρχουν εμπόδια, προκειμένου να βρίσκεται στο πλευρό τον κατοίκων. Ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για «μπαχαλάκηδες», που «δημιουργούν το κύριο πρόβλημα στα Εξάρχεια» και που «συνδέονται ή χρησιμοποιούνται από κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών».

Τέλος, κατηγόρησε τη ΝΔ, ότι δεν κάνει επικοδομητική κριτική στην κυβέρνηση, καθώς επίσης και ότι δεν παίρνει σαφείς θέσεις σε εθνικά θέματα ή θέματα ασφάλειας, ζητώντας από τη ΝΔ να πάρει σαφή θέση για την Ακροδεξιά και να μην χαϊδεύει αυτιά για να κερδίσει ψήφους. τονίζοντας μάλιστα: «Η τακτική της ΝΔ να χαϊδεύει ή να αποφεύγει την κριτική σε ακροδεξιούς κύκλους λειτουργεί υπονομευτικά για την ομαλή θεσμική δημοκρατική λειτουργία».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Ν. Τόσκα στα Νέα Σαββατοκύριακο

www.news.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.