ΤΩΡΑ: Εκκενώνουν το Κρίκελο Ευρυτανίας – Οι κατολισθήσεις έκοψαν στη μέση το χωριό…

0
4

krikello1Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός Ευρυτανίας μετά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τις κατολισθήσεις.
Ένα από τα χωριά που χτυπήθηκε είναι και το Κρίκελο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έχει κοπεί στη μέση, από κατολίσθηση, ενώ σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το χωριό έχει κοπεί και δρόμος με αποτέλεσμα το Κρίκελο και άλλα χωριά της περιοχής να είναι αποκλεισμένα.

Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος πυροσβέστες από την Π.Υ. Καρπενησίου και άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία, οι οποίοι ψάχνουν ένα ένα τα σπίτια του χωριού για να τα εκκενώσουν.

Οι κάτοικοι οι οποίοι είναι κυρίως ηλικιωμένοι μεταφέρονται με αυτοκίνητα έως ένα σημείο και στη συνέχεια τους περνούν απέναντι με αυτοσχέδιες σκάλες στο σημείο που έχει κοπεί ο δρόμος.

Αμέσως μετά τους παραλαμβάνουν λεωφορεία που έχει βάλει η Π.Ε. Ευρυτανίας για να τους οδηγήσουν σε ξενοδοχεία στο Καρπενήσι.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με τα χιόνια που λιώνουν έχουν φουσκώσει όλα τα ποτάμια και τους χειμάρρους, ενώ έχουν προκαλέσει πολλές κατολισθήσεις σε διάφορες περιοχές του νομού με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό πολλών περιοχών και τη διακοπή κυκλοφορίας σε μεγάλο μέρος του επαρχιακού και δημοτικού οδικού δικτύου…

lamiareport.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.