Τροπολογία για τα διόδια Μοσχοχωρίου κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ζητούν την κατάργησή τους

0
4

diodiaΤροπολογία για την κατάργηση τριών σταθμών διοδίων στο Μοσχοχώρι, το Μακρυχώρι και τον Πυργετό του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Δημήτρης Γελαλής και Ηρώ Διώτη καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς.

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας αναφέρεται ότι ηεφαρμογή του ανοικτού συστήματος τιμολόγησης και η τοποθέτηση σταθμών διοδίων με υψηλό αντίτιμο, σε μικρές αποστάσεις μεταξύ τους και πολύ περισσότερο για οδικά έργα τα οποία είναι ανύπαρκτα ή στάσιμα, αναγκάζει τους πολίτες να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους μέσω επικίνδυνων παράδρομων που δεν πληρούν στοιχειώδεις προδιαγραφές, παίζοντας τη ζωή τους κορώνα γράμματα.

Γίνεται αναφορά στο τραγικό τροχαίο στην Παλιά Εθνικό Οδό Λάρισας-Βόλου στο ύψος του Στεφανοβικείου με θύματα τρία νέα παιδιά και επισημαίνεται ότι εντός των ορίων του Ν. Λάρισας υπάρχουν 3 σταθμοί διοδίων, οι εταιρίες εδώ και τουλάχιστον 3 χρόνια έχουν σταματήσει τα έργα ενώ συνεχίζουν να εισπράττουν το αντίτιμο παράνομα μέσω των διοδίων.

«Το υψηλό κόστος των διοδίων έκανε απαγορευτική τη χρήση των εθνικών οδών από τους πολίτες του νομού, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να γίνεται αποκλειστικά από τους παράδρομους και τα θανατηφόρα τροχαία να αυξάνονται δραματικά» σημειώνουν χαρακτηριστικά οι τέσσερις βουλευτές και συνεχίζουν λέγοντας ότι «η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελεύθερη και ασφαλή κίνηση των πολιτών εντός της Επικράτειας αφού εμπορευματοποίησε αυτό το δικαίωμα και ανάγκασε τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους».

Τέλος υπογραμμίζουν ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι συμβατικοί όροι που έχουν υπογραφεί και προβλέπουν κατασκευή και συντήρηση ολόκληρου του συστήματος των παράπλευρων οδών της ΠΑΘΕ και συντήρηση της ΠΕΟ Λάρισας – Βόλου καταλήγοντας ότι η νομοθετική ρύθμιση του θέματος αποτελεί μοναδική λύση για να μη χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές, για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών, για να είναι οι ανάγκες των πολιτών πάνω από τις ανάγκες των εργολάβων για περισσότερα κέρδη.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.