Το κάλεσμα του Ήταυρου

0
31

kemevo-jpg

Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μουσείου λιμναίου πολιτισμού Κάρλας – ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.

Ένα  νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιεί για τη φετινή σχολική χρονιά , 2016-2017, το ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΙΜΝΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΛΑΣ- ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ. με έδρα τα Κανάλια Μαγνησίας.

Ο τίτλος του προγράμματος είναι « Το κάλεσμα του Ηταύρου» και απευθύνεται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης: Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο καθώς το υλικό του είναι διαβαθμισμένο, ώστε να είναι προσιτό και κατάλληλο για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Το πρόγραμμα έχει εκπονηθεί από τη φιλόλογο και υπεύθυνη των εκπαιδευτικών δράσεων του Μουσείου κα Μωραΐτη Σταματία  σε συνεργασία με τον κ. Γιώργο Χανιά που είναι και ο εμψυχωτής των προγραμμάτων  του Μουσείου.

Οι μικροί και μεγάλοι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία με «βοηθό τις αισθήσεις» τους μέσω της ανακαλυπτικής μάθησης να γνωρίσουν τον Ήταυρο, που κατοικεί στα βαθιά της λίμνης Κάρλας, τον μνημονεύουν λαογράφοι και τον συζητούν ψαράδες και μη. Είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επιτρέπει στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν από κοντά το…καλό στοιχειό της Κάρλας, να διασκεδάσουν και να παίξουν (σπαζοκεφαλιές, δραματοποίηση, παραμύθι…), αναπτύσσοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Το πρόγραμμα « Το κάλεσμα του Ηταύρου» θα υλοποιηθεί από 20 Οκτωβρίου 2016 ως 20 Δεκεμβρίου 2016 και μπορούν να συμμετέχουν ως 25 μαθητές ( ένα σχολικό τμήμα). Τα σχολεία που θέλουν να συμμετέχουν μπορούν να καλούν στα τηλ. 6977-334733 και 6971-824700.

Θα ακολουθήσει την Άνοιξη του 2017 νέος κύκλος υλοποίησης του προγράμματος και η διάρκεια θα γίνει γνωστή με νέα ανακοίνωση.

►Παράλληλα με το νέο αυτό πρόγραμμα , υλοποιούνται και τα άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου: « Καρλάξ ο λιμνοβάτραχος»  και «Παιχνίδια στη λίμνη του θεού Απόλλωνα» για μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών, « Ενημερώνομαι-Δραστηριοποιούμαι- Προφυλάσσομαι» για την προστασία μας από τα κουνούπια,               « Περιπέτειες στη λίμνη», ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για όλες τις ηλικίες, πάζλ, κολάζ, κ.α. Επίσης, γίνεται προβολή εποπτικού υλικού για την ιστορία της λίμνης Κάρλας διαχρονικά και ξενάγηση στα εκθέματα του Μουσείου για πολυπληθείς ομάδες ( π.χ. όλο το δυναμικό ενός σχολείου στα πλαίσια ημερήσιας εκπαιδευτικής εκδρομής) ή για ομάδες που δεν επιθυμούν συμμετοχή σε πρόγραμμα.

► Το ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΙΜΝΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΛΑΣ- ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ. που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Κάρλας συνεχώς πάνω από μια δεκαετία, έχει δεχτεί  και ξεναγήσει ως τώρα περί τους 16.000 επισκέπτες, μαθητές κυρίως, αλλά και πολλά γκρούπ ενηλίκων (περιβαλλοντικοί, πολιτιστικοί σύλλογοι, περιπατητές, ομάδες εκδρομέων ,ομάδες πανεπιστημιακών, κ.α.) από τον ελληνικό χώρο αλλά και το εξωτερικό. Μέλημα του Μουσείου είναι  η προβολή του μοναδικού κάρλιου λιμναίου πολιτισμού που με τις ιδιαιτερότητές του προσελκύει το ενδιαφέρον των επισκεπτών και αποτελεί ξεχωριστό πολιτιστικό στίγμα για την περιοχή της Κάρλας.

Γι΄αυτό συνεχίζει τις άοκνες προσπάθειές του για μια ακόμη χρονιά.

 

Για τον προγραμματισμό της επίσκεψης ( με τηλεφωνικό ραντεβού), καθώς και για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά στα τηλέφωνα: 24210-58659 , 24210 22647, 6977334733, και 6971824700.

Το Μουσείο είναι ανοικτό κάθε Κυριακή , από 11.00 ως 14.00, για το κοινό (χωρίς ραντεβού).

 

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.