Το έθιμο του χαρτοπόλεμου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην εμπορική αγορά του Βόλου

0
2

Αύριο παραμονή Πρωτοχρονιάς θα πραγματοποιηθεί το έθιμο του χαρτοπόλεμου στον πεζόδρομο της Ερμού, ένα έθιμο που αναβίωσε μετά από πολλά χρόνια πέρσι και είχε μεγάλη επιτυχία.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας κ. Απ. Οντόπουλος τόνισε ότι το πρώτο 20ήμερο η κίνηση ήταν πολύ πεσμένη, διανύοντας άσχημες ημέρες για την εμπορική αγορά και τους τζίρους να πέφτουν 10-20%, ενώ από 21 έως 24 Δεκεμβρίου η επισκεψιμότητα και οι τζίροι πήγαν καλύτερα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

«Στις 27 και 28 Δεκεμβρίου ήταν δύο πολύ άσχημες ημέρες που δεν θύμισαν σε τίποτα γιορτινές ημέρες και έτσι ξεκίνησε και η χθεσινή ημέρα. Κάτι πήγε να γίνει από το μεσημέρι και μετά, αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Ελπίζουμε κάτι να αλλάξει τις δύο τελευταίες ημέρες του χρόνου» ανέφερε ο κ. Απ. Οντόπουλος.

Εν τω μεταξύ, ο Εμπορικός Σύλλογος καλεί καταναλωτές και εμπόρους αύριο Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, παραμονή Πρωτοχρονιάς, μετά το κλείσιμο της εμπορικής αγοράς στις 6 μ.μ. στον πεζόδρομο της Ερμού όπου θα αναβιώσει το έθιμο του χαρτοπόλεμου, ένα έθιμο που άρχισε πέρσι μετά από πολλά χρόνια και είχε μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από τον κόσμο.

«Σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου διοργανώνουμε το έθιμο του χαρτοπόλεμου αποχαιρετώντας το 2018 και περιμένοντας την έλευση του 2019. Κατά μήκος της Ερμού έχουν ήδη στηθεί ειδικά «κανονάκια», τα οποία θα πετάξουν τον χαρτοπόλεμο, ενώ μπαλόνια θα αφεθούν ελεύθερα και θα σκάσουν ελευθερώνοντας χαρτοπόλεμο» τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Το ωράριο
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα λειτουργήσουν από 9 το πρωί έως τις 6 μ.μ.

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς και την Τετάρτη 2/1 τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Τα κρεοπωλεία θα είναι ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τις 6 το βράδυ αύριο Δευτέρα 31 Ιανουαρίου.

Την Τρίτη 1 Ιανουαρίου (Πρωτοχρονιά) και την επόμενη ημέρα θα παραμείνουν κλειστά.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.