Τα σημάδια που δείχνουν πως ο καλός σας κοιτάει…αλλού!

0
24

Μπορεί ο μύθος να θέλει τους άντρες να κάνουν τις απιστίες τους γιατί έτσι είναι η φύση τους αλλά από ότι φαίνεται δεν φταίει μόνο αυτό.

Επιστημονικές έρευνες τεκμηρίωσαν ότι το ισχυρό φύλο είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία το καλοκαίρι.

«Μπορεί οι γυναίκες να έχουν κι αυτές μερίδιο στην απιστία, αλλά οι άντρες τείνουν να είναι δύο φορές πιο άπιστοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, επειδή έχουν την τάση να απομακρύνονται» σχολιάζει η Diana Kirschner, PhD,θεραπεύτρια και συγγραφέας του Love in 90 Days. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

«Μερικοί άντρες θεωρούν φυσιολογικό να απατήσουν τη σύντροφό τους το καλοκαίρι. Σκέφτονται ότι είναι μια καλοκαιρινή περιπέτεια» εξηγεί ο Daniel Kruger, PhD, εξελικτικός ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Michigan.

Ένας άλλος λόγος που μπορεί να τους ωθήσει στην απιστία είναι ότι τη συνδέουν στο μυαλό τους με την περιπέτεια. «Το καλοκαίρι είναι η εποχή που είσαι πιο πρόθυμος να δοκιμάσεις κάτι νέο και οτιδήποτε καινούριο αυξάνει την παραγωγή ντοπαμίνης, η οποία προκαλεί την απελευθέρωση της τεστοστερόνης – δύο χημικές ουσίες που συνδέονται με την ενέργεια, την έξαρση και το σεξ» τονίζει η Helen Fisher, PhD, συγγραφέας του Why We Love.

Το καλοκαίρι οι άνθρωποι γίνονται και πιο κοινωνικοί. Ο καλός καιρός ανεβάζει τη διάθεσή μας, με αποτέλεσμα να είμαστε πιο δεκτικοί σε προσκλήσεις και σε νέες γνωριμίες. Από την άλλη, όσο περισσότερο ανεβαίνει η θερμοκρασία, τόσο λιγότερα ρούχα μένουν. Δεδομένου ότι οι άντρες αναστατώνονται εύκολα στη θέα του γυναικείου σώματος, με όλα αυτά τα μίνι φορέματα, τα καυτά σορτς και τα ημιδιάφανα μπλουζάκια, δεν θέλει και πολύ για να υποκύψουν

Τα σημάδια SOS:

Κοιτάζει συνεχώς το κινητό.
Γκρινιάζει συνεχώς χωρίς λόγο και αφορμή
Προσέχει τον εαυτό του/της σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι σας έχει συνηθίσει
Δεν έχει όρεξη για σεξ
Αποφεύγει τις οικογενειακές συγκεντρώσεις ή τις συναντήσεις σας
Κανονίζει το πρόγραμμα του/της χωρίς να είστε μέσα σε αυτό έχει μέσα σε αυτό

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.