Τα πρόστιμα για όσους δεν πληρώσουν ΕΝΦΙΑ

0
5

enfiaΠρόστιμα θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι που δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν στην ώρα τους την πρώτη δόση για τον ΕΝΦΙΑ .

Οι φορολογούμενοι έχουν περιθώριο μέχρι την Τρίτη 30η Σεπτεμβρίου 2014 να πληρώσουν την πρώτη από τις έξι δόσεις του ΕΝΦΙΑ

Ειδικότερα τον Σεπτέμβριο περίπου 5,5 εκατ. νοικοκυριά θα κληθούν να πληρώσουν και την πρώτη δόση του νέο φόρου ακινήτων. Οι φορολογούμενοι που δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τις δόσεις του φόρου αλλά και μην να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση, θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα. Ειδικότερα, αν η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ δεν εξοφληθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου τότε την 1η Οκτωβρίου θα χαρακτηριστεί ληξιπρόθεσμη και θα αρχίσει να προσαυξηση για κάθε μήνα καθυστέρησης 0,73% στο ύψος της δόσης .

Αυτό θα ισχύσει και για τις επόμενες δόσεις ενώ θα επιβληθεί πρόστιμο 10% επί του φόρου που δεν καταβλήθηκε, σε περίπτωση που η εξόφλησή του καθυστερήσει για χρονικό διάστημα 2 μηνών από την ημερομηνία που θα έπρεπε κανονικά να είχε πληρωθεί ή 20% εάν η καθυστέρηση πληρωμής φθάσει τους 12 μήνες ή 30% εάν η καθυστέρηση φθάσει τα 2 έτη Βουλευτής ζητά την διεύρυνση της απαλλαγή των πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών Διεύρυνση απαλλαγών ΕΝΦΙΑ σε πολύτεκνους, τετραπληγικούς και αναπήρους πολέμου, ζητάει με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος. Με την ερώτηση, ο βουλευτής ζητάει να ενημερωθεί η Βουλή πόσοι είναι οι πολύτεκνοι που δεν τυγχάνουν της έκπτωσης ΕΝΦΙΑ και ποια θα είναι η απώλεια εσόδων για το δημόσιο από τη διεύρυνση της έκπτωσης ή απαλλαγής σε αυτούς. Αντίστοιχα είναι τα ερωτήματα που θέτει για τους τετραπληγικούς και αναπήρους πολέμου.
www.dikaiologitika.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.