Τα παλικάρια σφάζονται για της Νουδούλας το…

0
6

Μπορεί να γίνεται ένας χαμός τριγύρω μας, τα παλικάρια όμως έχουν ιερό και καλό σκοπό για τη Νουδούλα. Έχει πατήσει τα σαράντα ένα έτη η μικρά και παραμένει ερωτεύσιμη και ποθητή απ’ όλα τα, ας πούμε όμορφα και ικανά αγόρια του χωριού της.

Ποιος θα πρωτοπάρει το κορίτσι μας είναι το θέμα

γιατί εδώ ισχύει αντίστροφα ο νόμος «κοίτα μη μείνεις στο ράφι». Ως γνωστόν για τα κορίτσια το λένε –βασικά-, αλλά στη περίπτωση αυτή ισχύει για τα αγόρια που την διεκδικούν.

Γι’ αυτό το λόγο τα παιδιά τα δίνουν όλα. Είναι αποφασισμένοι οι μονομάχοι μας να πάρουν το κορίτσι και κάθε ένας χρησιμοποιεί ότι όπλο διαθέτει για να τα καταφέρει. Η ερωτεύσιμη και ποθητή αυτή κόρη μπορεί να μην είναι παρθένος, είναι όμως προσοντούχα και δίνει μεγάλο κύρος –και όχι μόνο– σε όποιον τελικά θα την πάρει. Άντε τώρα να χάσεις αυτή την ευκαιρία που το επίπεδο των υποψήφιων είναι χαμηλό.

Μπορεί να προσπαθούν όλοι τους να κρατούν -με δυσκολία- τα προσχήματα, πέφτουν όμως κάτι μαχαιριές στα μουλωχτά και ενίοτε στα φανερά, άλλο πράγμα. Φυσικά, με πολύ αγάπη και συντροφικότητα για το καλό της κόρης.

Στους τυφλούς ο μονόφθαλμος είναι ο αρχηγός και κάπως έτσι θα πάει και εδώ το παραμύθι.

Τα παλικάρια λοιπόν σφάζονται για το όνομα και την τιμή της Νουδούλας και όχι για ότι άλλο -τυχόν- νομίσατε διαβάζοντας τον τίτλο. Έλα όμως που δε θα πάθει κανείς τους τίποτα από την όλη διαδικασία. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, θα συνεχίσουν να τρώνε από το χωριό και τη χώρα γενικά, μια και θεωρούνται απαραίτητοι για κάποιους.

Όσοι είναι πιστοί φίλοι της κόρης, ας πάνε στην αρένα και ας υποστηρίξουν όποιον νομίζουν πως μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της. Άντε να βγει ο άξιος γιατί περιμένει και η πριγκίπισσα της χώρας να βολευτεί. Έτσι είναι, ο πρώτος από κάθε χωριό έχει κάποια παραπάνω προνόμια…

Κοντογιορτή που λένε και θα μάθουμε με ποιον από τους μονομάχους η Νουδούλα θα κοιμάται αγκαλιά τις νύχτες. Αχ βρε κορίτσι μου, με τόσους έχεις πάει και συ αλλά προκοπή δε είδες και δε βλέπω να βλέπεις…


outelogos.wordpress.com

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Προηγούμενο άρθροΣΟΚ 17χρονες φοιτήτριες βγαίνουν στο κλαρί για μια… τυρόπιτα – Όλο το χρονικό…
Επόμενο άρθροΣτο έλεος της φτώχειας το 36,7% των παιδιών στην Ελλάδα του Ευρώ
Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για τον εαυτό του... Ας γνωριστούμε με τον Καυστικό λοιπόν. Με λένε Γιάννη και ανήκω στην γενιά των σαραντάρηδων. Έχω δυο μεγάλες αγάπες στην ζωή μου, την πένα μου και τις εξερευνήσεις. Ωστόσο, η επιστήμη του ελέγχου του νου ήταν πάντα το στοίχημα με τον εαυτό μου. Από τότε που με θυμάμαι, ήθελα απλά να κρίνω τα κοινά με τον δικό μου τρόπο - και τα κατάφερα. Διάβασα πολύ, θυσίασα πράγματα, προσπάθησα να γίνω όσο καλύτερος μπορούσα, και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πνεύμα ανήσυχο και δραστήριο, δεν σταματώ να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου, να παρακολουθώ ανελλιπώς τα δρώμενα σε όλα τα χωριά του δήμου μας και να τα σχολιάζω με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο. Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες του karlanews για την αποδοχή τους. Ευχαριστώ επίσης προκαταβολικά όλους εσάς που θυσιάζετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε τις απόψεις μου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.