Σύσκεψη στην Λάρισα για την λίμνη Κάρλα

0
6

konstantopoylos«Για το υπουργείο μας, για την Κυβέρνηση αλλά και για την Περιφέρεια, το έργο της λίμνης Κάρλας, είναι μία μεγάλη πρόκληση. Ένα έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι 31-12-15».

Τα παραπάνω επεσήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος συμμετείχε στη Λάρισα, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με θέμα την επανεκκίνηση των έργων της Κάρλας και τον καθορισμό χρονοδιαγράμματος ενεργειών, προκειμένου να ολοκληρωθεί στην προαναφερόμενη ημερομηνία διότι σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα θα είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει στην ΕΕ τα 250 εκ που αντιστοιχούν στο προϋπολογισμό του έργου που χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ.

Τόσο ο κ Κωνστανιτνόπουλος όσο και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, χαρακτήρισαν εθνικής εμβέλειας και σημασίας το έργο με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας να ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι «το έργο θα τελειώσει στην ώρα του».

Εξάλλου νωρίτερα ο κ Κωνσταντινόπουλος είχε διαδοχικές συναντήσεις με φορείς και επιχειρηματίες της Λάρισας, στο Σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, στο Οικονομικό Επιμελητήριο και στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, προκειμένου να ακούσει τα προβλήματά τους, να καταγράψει τις προτάσεις τους και να τους ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες που προωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Μάλιστα, όσον αφορά στο νέο ΕΣΠΑ όπως ανέφερε το υπουργείο προτίθεται να διοργανώσει με την συμμετοχή φορέων της περιοχής ειδική ημερίδα για να αναλύσει στόχους και κατευθύνσεις. Εξάλλου, προανήγγειλε, την προώθηση συνεργατικoύ σχηματισμού (cluster) στον τομέα του βαμβακιού μέσω συγκεκριμένης δράσης του νέου ΕΣΠΑ, για την μέγιστη απορρόφηση του προϊόντος και την ενίσχυση της δυναμικής των επιχειρήσεων .

ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.