Σωτήρια για τους αγρότες παρέμβαση Καλτσογιάννη στο Υπουργείο

0
9

kaltsogiannisΑναθεωρούνται οι πίνακες, λύση στο θέμα της εξισωτικής αποζημιώσης Λύση στο θέμα της απόρριψης των αιτήσεων πολλών αγροτών από τη Μαγνησία, για να λάβουν την εξισωτική αποζημίωση, δίνει ο υποψήφιος Bουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Καλτσογιάννης, ο οποίος παρενέβη άμεσα στο όλο ζήτημα που δημιουργήθηκε και μετά από  επικοινωνία που είχε με υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου θα ανοίξει το σύστημα της Τηλεπισκόπησης 2014, ώστε να  μπορέσουν να αναθεωρηθούν τα λάθη που προέκυψαν στα αποτελέσματα του ελέγχου στους παραγωγούς που έχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα επιδοτήσεων μέσω ΟΣΔΕ και δεν αποτυπώθηκαν σωστά στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ (ψηφιοποίηση αγροτεμαχίων), δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους αγρότες να λάβουν την πολυπόθητη αποζημίωση.

Ο κ. Καλτσογιάννης συναντήθηκε αυτές τις ημέρες με πολλούς αγρότες και κατοίκους στο Κατηχώρι, στη Δράκεια, στα Κάτω και Άνω Λεχώνια, στο Στεφανοβίκειο, στο Ριζόμυλο και άλλες περιοχές της περιφέρειας της Μαγνησίας, όπου συζήτησε τα θέματα που τους απασχολούν με την μεγάλη έμφαση να δίνεται στο θέμα της εξισωτικής αποζημίωσης, όπου και πρόσφερε άμεση λύση.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως «οι αγρότες έχουν απόλυτο δίκιο να ανησυχούν για την τύχη της εξισωτικής αποζημίωσης. Στη Μαγνησία υπάρχουν 3000 αγρότες που περιμένουν να λάβουν την οικονομική αυτή ενίσχυση, την οποία η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει. Για κάποιους λόγους που συνδέονται με την ψηφιακή αποτύπωση των καλλιεργούμενων εκτάσεων, πολλοί αγρότες εμφανίζονται να μην δικαιούνται της αποζημίωσης, μολονότι καλλιεργούν συστηματικά και εντάσσονται σε μειονεκτικές και ορεινές περιοχές. Σε αυτό το ζήτημα παρενέβη και επικοινώνησα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητώντας να υπάρξει άμεσα αναθεώρηση των πινάκων για την ένταξη των εκτάσεων και δεσμεύτηκε ότι η αρμόδια υπηρεσία το πράττει και την Παρασκευή θα «ανοίξει» το σύστημα.

Επομένως για  ένα σημαντικό ζήτημα για τους αγρότες, προωθείται άμεσα λύση. Και αποδεικνύουμε ότι αντί για λόγια, κάνουμε πράξεις και βοηθάμε τους αγρότες που στηρίζουν με τον ιδρώτα τους την οικονομική επιβίωση της χώρας και χιλιάδων νοικοκυριών».

e-volos.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.