Σχέσεις σε περίοδο κρίσης

0
9

sxeseisΣχέσεις φιλικές, σχέσεις ζευγαριών, “παράνομες” σχέσεις, σχέσεις ζωής. Όποια κατηγορία και αν είναι πιο σημαντική για εμάς αυτή την περίοδο των σοβαρών αλλαγών, ίσως κάποιοι πιστεύουμε πως ο “σεισμός” της κρίσης είναι αυτός που τις ταρακούνησε. Υπάρχει άραγε αλήθεια σ’αυτό ή η κρίση τελικά είναι αυτή που βοήθησε όσους χρειάζονταν μία καλή δικαιολογία;

Δύο απόψεις τελείως διαφορετικές και όμως τόσο αληθινές! Ας σκεφτούμε λίγο τον εαυτό μας, πολλοί από εμάς έχουμε δει σχέσεις της ζωής μας να καταρρέουν στο όνομα της κρίσης, αλλά ίσως και να έχουμε χρησιμοποιήσει αυτήν την επίκαιρη δικαιολογία για να διαλύσουμε σχέσεις που δεν χρειαζόμασταν πια. Πόσο δύσκολο είναι να χωρίσει ένα ζευγάρι για οικονομικούς λόγους; Καθόλου δύσκολο. Όπως λένε άλλωστε όταν η φτώχεια χτυπάει την πόρτα, ο έρωτας πηδάει από το παράθυρο. Πόσο περίεργο είναι απλά να έχει βαρεθεί ο ένας τον άλλον ή απλά να ψάχνει κάτι άλλο πια; Καθόλου περίεργο.

Σχέσεις σε περίοδο κρίσης

Όλη μας η ζωή στηρίζεται σε σχέσεις. Σχέσεις όλων των ειδών, σε όλους τους τομείς. Ίσως αυτό που δεν μας αφήνουν οι καταστάσεις να σκεφτούμε είναι το “μέλλον”. Απομονώνουμε τον εαυτό μας και αφήνουμε στην άκρη τις σχέσεις που είχαμε χτίσει έως τώρα. Το μυαλό μας, η θέληση μας και η πίστη μας είναι αυτή που θα ορίσει το μέλλον μας.

Κάπως έτσι εξηγείται η θεωρία του “σεισμού” που ταρακουνάει ή διαλύει σχέσεις! Μπορεί και να συμφωνούμε, αλλά τι συμβαίνει με τους ανθρώπους που σ’αυτήν την φάση έγιναν μια γροθιά; Μήπως πρέπει να αρχίσουμε όλοι να πιστεύουμε πως υπάρχει ζωή σε άλλον πλανήτη; Αυτό που προσπαθούμε να καταλάβουμε είναι πόση δύναμη τελικά μπορεί να έχουμε μέσα μας ώστε να οδηγήσουμε την ζωή μας εκεί που θέλει ο καθένας μας χωρίς εκπτώσεις.

Οι πραγματικές σχέσεις που αποκτούμε στην ζωή μας είναι συναισθήματα, είναι σχέσεις αγάπης και καμία “κρίση” δεν χωράει ανάμεσά τους! Πριν αφήσουμε κάποιον πίσω μας ας αναλογιστούμε την μοναδικότητα του. Πριν αφήσουμε ανθρώπους στην ζωή μας που απλά υπάρχουν και ίσως για κακό, ας αναλογιστούμε την μοναδικότητα μας. Η “κρίση” είναι για όλους, ίσως να πρέπει να μάθουμε να ζούμε έτσι, ίσως όμως και να γίνουν πολύ καλύτερα τα πράγματα, αλλά οι σχέσεις που αποκτούμε επειδή εμείς το επιλέξαμε και τις έχουμε ανάγκη είναι κάτι έξω από αυτήν την απαισιόδοξη λέξη.

Ας κρατήσουμε το μυαλό μας ανοιχτό, να συνεχίσει να σκέφτεται και να διαπραγματεύεται με την καρδιά μας! Οι σωστές σχέσεις, όποιες και αν είναι, δημιουργούν αλληλεγγύη, αγάπη, πάθη. Δημιουργούν μέλλον και ζωή!
dynamikhgynaika.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.